Krizler artık bizi korkutamaz

Güncelleme Tarihi:

Krizler artık bizi korkutamaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 01:15

EGE İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, diğer birlik başkanlarının da katılımıyla düzenlenen toplantıda yenilenen kurumsal logoyu tanıttı.

Haberin Devamı

Kriz beklentisi olmadığını, ancak olası bir krizde Türkiye’nin güçlü finans yapısıyla altından kalkacağını söyleyen Ünlütürk, “Krizlere karşı şerbetlendik, defalarca kriz yaşadık. Türk sanayicisinin başarısı buradan geliyor krizlere zor koşullara iş yapmaya antrenman kazandık. Olabilir ama Türk iş insanları buna kısa sürede çare bulurlar. Krizlerden korkmuyoruz. İyi tarafı Türkiye’nin finans yapısı geçmişe göre çok kuvvetli. Bankacılık sistemi çok kuvvetli. Finans ve bankacılık kesimi bugün kuvvetli Türkiye’nin altından kalkamayacağı krizle karşılaşmayız” dedi.

Sanayici AVM yapıyor

Orta Vadeli Programı değerlendiren Ünlütürk, “Küçük büyüme oranlarıyla işimiz zor. Sık sık bizim de dile getirdiğimiz sanayi üretimimizin özendirilmesi şart. Bizim ihracatımızın yüzde 10’ların üzerine erişmesi lazım. İç ekonominin dinamikleri yeterli olmuyor. Bizim daha yüksek büyüme oranlarına ve büyük ihracat rakamlarına ihtiyacımız var. Sanayici ve üretimin özendirilmesi lazım. Yatırımcılar AVM, rezidans ve konut inşaatları yaptılar. Çünkü bunların brüt karlılıkları fazla. Sanayicinin katma değerli üretimin özendirilmesi lazım. Bugün olmamız gereken yer ihracatta 175 milyar dolardı. Şu anda gerideyiz” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!