Ne olacak bu AKM'nin hali

Güncelleme Tarihi:

Ne olacak bu AKMnin hali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 01:08

Başkent’te akıbeti yılan hikayesine dönen, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in daha önce ‘ucube’ dediği Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası ve alanıyla ilgili dün akademik toplantı düzenlendi.

Haberin Devamı

AKM alanının, milletin kültürünü yansıtması gerektiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Atatürk Kültür Merkezi alanı Türkiye’de yaşayan herkesin alanı. Tüm bilimadamlarının fikirleriyle katkı vermesini bekliyoruz” dedi.
Önceki yıllarda AKM ve alanı konusunda ‘Dev bir meydan yapmak istiyoruz’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünkü toplantıda ise ‘spor alanı’ yapılması yönünde öneride bulundu. Gökçek, şöyle konuştu:

‘İLLA MÜZE OLACAK’ FİKRİNE KATILMIYORUM

“Benim kanaatim hakim olursa 19 Mayıs Stadı ile birleştirelim. Aradaki yolu yeraltına almak suretiyle iki tarafı birleştirerek, dev bir spor kompleksi haline getirelim. Buranın ruhuna uygun olan bu. Alanın, Atatürk Kültür Merkezi adını taşıması dolayısıyla illa burada kültür merkezi olacak, kongre salonu olacak, müze olacak fikrine kesinlikle katılmıyorum.

Haberin Devamı

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE TEK NEFES ALINACAK YER

Ankara’da müze yapılacak çok yer var. Atatürk Orman Çiftliği’nde sayısız kültür alanı yapılacak yer var. Bu, şehrin göbeğinde tek nefes alınacak yer. Nefes alacak yer olduğu için buranın spor alanı olarak kazandırılması Ankara’ya inanılmaz derecede de faydalı olacağına kesinlikle inanıyorum. Teklifimiz şahsen bu olacak. Tabii takdir netice itibarıyla bakanlığın vereceği karar olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!