e-YDS giriş belgeleri internette

Güncelleme Tarihi:

e-YDS giriş belgeleri internette
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 15:23

ÖSYM, 19 Ekim’de yapılacak Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS)’na giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. Buna göre adaylar ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle sınava giriş belgelerine ulaşabilecek.

Haberin Devamı

Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. ÖSYM’nin yaptığı duyura göre, belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Sınava giriş için belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunlu olacak. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermeleri gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini yapan er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değil.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları ve diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler olarak sayılmayacak. Sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve TC kimlik numarası bulunan pasaportun da süresinin geçerli olması gerekiyor. Belgeleri eksiksiz olarak yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.
ÖSYM ayrıca adayların sınavda mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girilmesi gerektiğini bildirdi. e-YDS elektronik ortamda yapılacağını belirten ÖSYM, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandığını da hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!