KPK’ya Yunan eş başkan

Güncelleme Tarihi:

KPK’ya Yunan eş başkan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 10:07

Avrupa Birliği (AB) – Türkiye Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı, Hıristiyan Demokrat Yunan parlamenter Manolis Kefaloynnis oldu.

Haberin Devamı

Kefaloyannis’in son dönemde AB ile Türkiye arasındaki sorunların ve ortak konuların konuşulduğu diyalog platformu olmaktan çok Avrupa kanadının çok az ilgi gösterdiği, ilgi gösterdiğinde ise istisnasız gerginlik yaşanan bir platform olduğu izlenimi veren KPK üzerinde nasıl bir etki yaratacağı şimdiden merak konusu oldu.

Türk kanadı şu aşamada Kefaloyannis için baştan olumsuz bir yaklaşım içinde olmayıp bekle gör politikası izlemeyi tercih etse de Avrupa Parlamentosu kulislerinde daha şimdiden Yeni Demokrasi Partisi üyesi Yunan parlamenterin özellikle Kıbrıs sorunu ve Türk-Yunan ilişkileri söz konusu olduğunda objektif bir tavır takınmasının zor olacağı yorumları yapılmaya başlandı.

Kefaloyannis son dönemde yaptığı, “Türkiye’nin, Rusya tarafından AB’ye uygulanan gıda ambargosuna ilişkin olarak takındığı tavır nedeniyle kendisini AB’den uzaklaştırdığı” çıkışıyla dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Bu ay başında Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Kefaloyannis görüşmede, “AB’nin Türkiye için en önemli ortak olduğunun, Türkiye’nin de hem ekonomik hem de siyasi açıdan AB için önemli bir ortak olduğunun” altını çizmişti.

Kefaloyannis’in 16-17 Aralık’ta Brüksel’de temaslarda bulunacak olan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile de bir araya gelmesi öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!