Hakan Şükür'e büyük onur

Güncelleme Tarihi:

Hakan Şüküre büyük onur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 08:51

Eski milli futbolcu ve İstanbul bağımsız milletvekili Hakan Şükür, her yıl Monako Prensliği'nce verilen prestijli spor ödüllerinden "Altın Ayak" ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Monte Carlo şehrinde düzenlenen gala gecesinde Monako Prensi 2. Albert, 2014 "Altın Ayak" ödülünü Hakan Şükür'e verdi.

Hakan Şüküre büyük onur

"Altın Ayak"ın 28 yaş ve üstü aktif futbolcu kategorisinde en iyi oyuncu ödülüne ise İspanyol Andres Iniesta layık görüldü.

Iniesta, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Manuel Neuer, Andrea Pirlo, Thiago Silva, Franck Ribery, Touré Yaya, Thierry Henry, kadın futbolcu Marta Vieira Da Silva'nın da aralarında bulunduğu 10 adayı geride bıraktı.

Monako Prensliği himayesinde her yıl düzenlenen "Altın Ayak" ödül töreni, 11 Ekim'de Şükür ve altın ayak ödülü sahibi futbol efsanelerinin ayak izini "Şampiyonlar Geçidi"ne bırakmasıyla başlamıştı.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın en golcü futbolcusu unvanını elinde bulunduran Şükür, 2002 Dünya Kupası üçüncülük maçında Güney Kore filelerini henüz 11. saniyede havalandırarak, aynı zamanda Dünya Kupası finallerinin en hızlı golüne imza atmıştı. Şükür, lig tarihinin de en çok gol atan futbolcusu unvanına sahip.

Hakan Şüküre büyük onur

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!