Malatya’nın kız Maradonaları

Güncelleme Tarihi:

Malatya’nın kız Maradonaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 01:19

Malatya’nın yeni gururu Bayanlar Futbol Kulübü, 13-14 yaşlarındaki kızlarıyla yeşil sahalarda başarıdan başarıya koşuyor. Takımın antrenörü ve kulüp başkanı, “Potansiyel var, ama sponsor arıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

MALATYA’DA 2012 yılında kurulan Malatya Bayanlar Futbol Kulübü, kız çocuklarını okula ve hayata futbolla “bağlarken”, birçok büyük takıma da kafa tutuyor. Kulübün Başkanı Doğan Çelebi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü için geldikleri Ankara’da, zorluklar içinde kurdukları takımın hikâyesini şöyle anlattı:

TOP TOPLAYAN BAŞKAN

“Kulüp başkanıyım diyorum; ama aslında top toplayıcılığından antrenörlüğe kadar, her işi yapıyorum. Malatya’da beden eğitimi öğretmenliği yaptığım okul, varoşlardan gelen çocukların okuduğu bir eğitim kurumu. 2012’de okuldaki bir kız çocuğumuz, futboluyla milli takıma girme başarısı gösterdi. Bu, çocukların ilgisini çekince, takımı kurduk. Şimdi 12-20 yaş arasındaki 45’e yakın çocuğumuzdan oluşan bir takımımız var. Kurulur kurulmaz da başarılar art arda geldi. 13-14 yaş grubunda, 74 takım arasında ilk 8’e kalmayı başardık, Galatasaray’a elendik. Hiçbir yerden destek almıyoruz. Bu çocukların kimi yetiştirme yurdundan geliyor, kiminin annesi yok, kimi zorluklar içinde okuyor. Futbol takımı, çocuklara üniversitelerin beden eğitimi bölümüne girerken avantaj sağlıyor. Bu sayede 4 çocuğumuz bu bölüme girebildi. Potansiyel var takımımızda, ama sponsor arıyoruz. Bir servis aracımız dahi yok.”

Haberin Devamı

İyi bir antrenör olmak istiyorum

TAKIM kaptanı İlknur Keleş: “3 yıldır kaptanım. 18 yaşına girdim ve üniversitedeyim. Malatya gibi bir yerde okumak zordu ama futbol bana bu fırsatı sağladı. İleride iyi bir antrenör olmak istiyorum.”

Annemin hayaliydi

OYUNCU Melis Akdeniz: “16 yaşındayım, 3 yıldır takımdayım. Mahallede arkadaşlarla oynadığımız bir oyun şimdi hayatımı yönlendiriyor. Milli Takım’a girmeyi çok istiyorum. Ben aslında annemin hayalini gerçeğe dönüştürüyorum. Annemler köyde çok top oynarlarmış ve annem hep ‘Benim topçu bir kızım olacak’ dermiş.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!