Kohl pişman!

Güncelleme Tarihi:

Kohl pişman
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 00:14

Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl, gazeteci Heribert Schvan’ın kendisi ile yaptığı görüşmeler üzerine yazdığı kitaptan bazı bölümlerin çıkarılmasını istiyor.

Haberin Devamı

'Miras: Kohl’ün Protokolleri' isimli kitabın yayınlanmasını engellemek için daha önce Köln İdare Mahkemesi’ne başvuran Kohl, ret kararı üzerine Eyalet Yüksek Mahkemesi’ne itiraz etmiş, fakat başvurusunu geri çektiğini açıklamıştı. Biyografisinin yazılması için gazeteci Heribert Schwan ile 600 saatlik bir konuşma gerçekleştiren Kohl'ün, birçok siyasetçi hakkında şaşırtıcı sözler sarf ettiği ortaya çıkmıştı.

Kitap çalışması için gazeteci Schwanile 21 Mart 2001 ve 27 Ekim 2002 yılları arasında 105 defa bir araya gelen ve ses kaydı yaptıran Kohl, Merkel’in yemeklerde protokol kurallarını bilmediğini ifade ederek "Devlet yemeklerinde çatal-bıçak kullanmasını bilmezdi. Birçok defa uyarmak zorunda kaldım." sözlerini sarf etmişti. Eski başbakanın, 'Kohl’ün kızı' olarak anılan Merkel’in ayrıca Avrupa politikasından anlamadığı yönünde bir iddiası olduğu da belirtilmişti.

Kohl, eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff için de "O bir sıfırdır ve büyük bir haindir ve sadece talihsizlikleri vardır." demiş, Eski Çalışma Bakanı Norbert Blüm’u da yine ‘hain’ olarak nitelendirmişti.

Eski Başbakan Kohl, Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble’ye de kendisinin halefi olacağını söylediğini ve bunu ona acıdığı için yaptığını dile getirmişti. Kohl’ün itirazlarına rağmen ‘Miras: Kohl‘ün Protokolleri’ isimli kitabın satışı başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!