Ergün: Başkanımız derbi zaferi için Florya'da

Güncelleme Tarihi:

Ergün: Başkanımız derbi zaferi için Floryada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 17:57

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, başkan Ünal Aysal'ın son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle çok kırgın olduğunu belirtirken, "Aysal, son bir derbi zaferi yaşamak istiyor. Bunun için de Florya'ya kamp kurdu" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, gündeme damga vuracak açıklamalar yaptı. Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ergün, “Başkan Ünal Aysal'ın bırakma kararı sonunda bazı çevreler artık şapkalarını önüne koyup, bundan sonraki gelecek yönetimlere nasıl davranmaları gerektiğini, eleştiri ve tenkiti ne boyutta tutmaları gerektiğini umarım düşünürler. Kimse buraya hakaret işitmeye gelmiyor, hizmet etmeye geliyor. Başkan çok rencide oldu ve böyle bir karar aldı. Belki de biraz duygusaldı ancak çok kırıldığını ben şahsen biliyorum” dedi.

Ergün bir soru üzerine ise, “Ünal Aysal’ın Mayıs ayında aday olup olmayacağını bilmiyorum ama tahmin etmem” dedi.

Aysal Florya’da! “Son kez bir derbi zaferi yaşamak istiyor”
Seçim kararının 4. yıldız hedefine zarar vermemesini umduğunu ifade eden Ergün, “Futbolcuların etkilenmemeleri mümkün değil ama sezonun başı ve çok ciddi bir psikolojik zarar görmeyeceğini düşünüyorum” derken, derbi hakkında da önemli bir açıklamada bulundu.

Galatasaray derbisi hakkında yorumda bulunan Ergün, başkan Aysal’ın Florya’ya kamp kurduğunu ve son bir Fenerbahçe derbi zaferi yapmak istediğini söyledi. “Centilmence ve çok temiz bir maç olmasını, Galatasaray’ın da galip gelmesini istiyorum” diyen Ergün şöyle devam etti; “Derbiye takımın ve antrenörün kilitlenmiş olduğunu biliyorum. Ayrıca Başkan da sürekli antrenmanda. Günün iki idmanında da sürekli Florya’da. O da kendisini bu derbiye kilitlemiş durumda. Başkan son kez bir derbi zaferi yaşamak istiyor, bu da hakkı”.

“Keşke zamanında O da bırakıp gitseydi de Beşiktaş bu hallere gelmeseydi”
“Türkiye’de futbola olan ilginin bu kadar azalmış olmasının bir müsebbibi var; Türkiye’de futbolun seviyesini buralara getirenler” diyen Ergün, TFF başkanı Yıldırım Demirören’in Ünal Aysal’ın görevden kaçtığına dair iması hakkında da konuşarak; “Öyle şeyler söylüyor ki, beni kötü kötü konuşmaya mecbur edcek. Keşke zamanında O da bırakıp gitseydi de Beşiktaş bu hallere gelmeseydi. İnşallah Türk futbolu layık olduğu bir yönetime kavuşur. Tek isteğim bu” dedi.

“Alp başkanın yeni keşfettiği bir durum olmamalı”
Başkan adaylarından Alp Yalman’ın “Kötü bir mali miras devralıyoruz” sözüne de yanıt veren Ergün, “İyi bir mali miras devrediliyor desek doğru olmaz. Ancak bu yeni bir şey değil. Son 5-6 seçimdir ya da çok uzun süredir böyle bir portre devrediliyor. Alp başkanın yeni keşfettiği bir durum olmasa gerek” dedi.

Gelinen durumda karamsar olmamak gerektiğini de ifade eden Ergün, “Bu kadar değerli isimler başkanlığa adaylıklarını koymuşsa hesap kitaplarını da yapmışlardır. Nelerle karşılaşacaklarını çok iyi biliyorlar, önlemlerini aldıklarına inanıyorum” dedi.

“Sneijder bir Hajrovic değil”

Basına da yansıyan Sneijder’in ödemelerinin gecikmesi konusunda da yorumlar yapan Ergün, “Snedijer Türkiye’de olmaktan çok mutlu. Ödemelerde dönem dönem aksama oluyor, tüm oyuncularda oluyor ve bu güne kadar anlayışla karşılandı. Ama Sneijder bir Hajrovic değil, takımın bel kemiği, formunun karşılığını görüyor, saygı görüyor, iyi de para alıyor, burada parasının kalmayacağını da biliyor. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Bu durum, menajerlerin baskı kurmak için yaptığı manevraları ya da basının bir bardak suda fırtına koparması olabilir. 1 haftalık süreçte başkan bir hamle yapmazsa, yeni yönetim sözleşme uzatma kararını alacaktır” dedi.

Arda Galatasaray’a dönecek mi?
Arda’nın Galatasaray’a dönüşü hakkında bugün ortaya çıkan spekülasyonları da duymadığını ifade eden Çebi, “Zaten Arda’nın dönüşü şu an itibariyle çok akıllıca olmaz. Ancak burası Arda’nın yuvası, doğup büyüdüğü yetiştiği yönetimde kim olursa olsun Galatasaray’ın kapıları Arda’ya açık” diye konuştu.

Bu arada iki başkan adayının da Prandelli ile devam edeceği açıklamasının mantıklı beyanatlar olduğunu ifade eden ve “Aksini söyleseler üzülürdüm” diyen Ergün, iki adayın da Galatasaray’ın tarihine mal olmuş ağır ve saygın isimler olduğunu ifade ederek, “Seviyeli ve Galatasaray’a yakışır bir seçim süreci olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!