Kadıköy Belediye Başkanı'ndan Haydarpaşa ve Fikirtepe isyanı

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy Belediye Başkanından Haydarpaşa ve Fikirtepe isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 17:42

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın "Bir takım bakanlıkların, kurumların İstanbul’da plan yapma yetkisinin kalkması gerektiğini" yönündeki açıklamalarına benzer bir çıkış da Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’dan geldi.

Haberin Devamı

İBB Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında meclise hitap eden Nuhoğlu, 4 yıldan bu yana yol alınamayan kentsel dönüşüm alanı Fikirtepe ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde özelleştirilmesi planlanan alanlar arasında saydığı Haydarpaşa Garı hakkında açıklama yaptı. Nuhoğlu, plan yapma yetkisinin İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde olması gerektiğini savunarak, ilçe belediyesi olarak Kadıköy’ün de sürece dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

FİKİRTEPE İLE İLGİLİ SÜRECİN HIZLANDIRILMASI GEREKİYOR

4 yıldır arapsaçına dönen Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde sürecin hızlandırılması gerektiğini söyleyen Nuhoğlu, "Fikirtepe’de 100 bine yakın insan yaşayacak. Şu anda 4 tane ruhsat geçti, bunun dışındakiler bekliyor. Şu anda İBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında gidip geliyor. Bu sorun nereye kadar devam edecek? Bu sorunu yerinde çözmek varken niye Ankara’ya gitti? Fikirtepe ile ilgili sürecin hızlandırılması gerekiyor. Bu konuda meclisin elinden geleni yaparak bir an önce oyuncu olması gerekiyor" dedi.

HAYDARPAŞA GELİR GETİRECEK BİR YER OLMAK ZORUNDA DEĞİL Kİ

Nuhoğlu, geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi tarafından orijinal projeye uygun olmadığı gerekçesi ile restorasyon ruhsat başvurusu reddedilen Haydarpaşa Garı ile ilgili de konuştu. Haydarpaşa ve çevresinde bulunan 200 dönüme yakın arazinin imara açıldığını belirten Nuhoğlu, "İstanbul’da bin yıla yakındır kamu arazisi olarak kullanılan bir arazi bu. Üsküdar tarafı da dahil olmak üzere 200 dönüme yakın arazi İstanbul’da kalan son arazidir" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in özelleştirilmesi planlanan alanlar arasında saydığı Haydarpaşa Garı’nın değerini vurgulayan Nuhoğlu, "Her yeri imara açmak zorunda mıyız? Burayı da milli park yapalım, halkın kullanacağı alana dönüştürelim. Her şeyden para kazanmak zorunda değiliz. Burası gelir getirecek bir yer olmak zorunda değil ki" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!