91. gurur yılı

Güncelleme Tarihi:

91. gurur yılı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 01:15

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı yönetebileceği güvenli bir merkez olarak belirlediği Ankara’nın başkent oluşunun 91. yıldönümü, dün gün boyu çeşitli törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Ankara’nın başkent oluşunun 91. yıldönümü, tüm kentte coşkuyla kutlanırken, törenler Anıtkabir’de başladı.
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve beraberindeki heyetin Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayan törenler, Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören ve seğmen gösterileriyle devam etti. Günün ilk töreninde Vali Kılıçlar, beraberindeki heyetle birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Kılıçlar, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Ankaralı hemşehrilerin olarak 91 yıl önce yaktığın istiklal meşalesini gururla taşımaya devam ediyor, seni yüreğimizde daha kuvvetli hissediyoruz” diye yazdı.

PARMAKLA GÖSTERİLEN BİR BAŞKENT

Ulus’taki kutlama törenine ise Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin İyidil, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, seğmen ekipleri ve vatandaşlar da katıldı. Seğmen gösterilerinin de yapıldığı törende konuşan Vali Kılıçlar, Ankara’nın tarihte birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirterek, “Ankara sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimi anlamında başkenti olmakla kalmamış, üniversiteleriyle, hastaneleriyle, kütüphaneleri, tiyatro salonları, müzeleri ve şehircilik anlamında gerçekleştirilen atılımlarıyla dünyada parmakla gösterilen örnek bir başkent haline gelmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

BUGÜN ANKARA’NIN DOĞUM GÜNÜ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin ise, Ankara’nın başkent olmasının, Cumhuriyet tarihinin başlangıç miladı olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Bugün başkentimizin doğum günüdür. Ankara 91 yıldır büyük bir şeref ve onur ile başkent tacını taşımış ve Türkiye’yi dünyada gururla temsil etmiştir. Başta Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anarken, Ankara’da taş üstüne taş koyan Ankara’yı seven herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!