Cihatçı kızların görevi: Eş ve çocuk bakıcısı

Güncelleme Tarihi:

Cihatçı kızların görevi: Eş ve çocuk bakıcısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 16:41

Anne ve babanın okula gönderdiği 15 ve 17 yaşındaki Sarah ve Nora, Suriye'ye kaçtı. Kızların kaçışlarını son detayına kadar titiz bir şekilde planladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Tren garında 11 Mart 2014 tarihinde çekilen görüntülerde sırtında okul çantası olan bir kızın tren beklediği ve o sırada başını örttüğü görülüyor. Sonradan bu kızın Suriye'ye gitmek üzere olan 17 yaşındaki Sarah'nın olduğu anlaşılacak. Bundan iki ay önce ise Fransa'nın Avignon şehrinde 15 yaşındaki Nora da benzer bir yolculuğa çıkmıştı.

Son bir buçuk yılda Fransa'dan IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye giden kızların sayısı yaklaşık 100 ile belirtildi. Bunların arasında göçmen kökenli olmayan Fransız ve bir tane Yahudi kadının mevcut olduğuna da dikkat çekildi.

Cihatçı kızların görevi: Eş ve çocuk bakıcısı

Alman "Welt" gazetesi, bu kaçışların titiz bir şekilde organize edildiğini, özellikle de kimliğini arayan genç insanların hedef alındığını ifade etti.

"Cihada" katılan kadınlara en çok çocuk bakımı ve evlilik görevi verildiğine dikkat çeken Welt, Fransa'da insan toplamak için çalışan ağının çok iyi işlediğini kaydetti.

Haberin Devamı

PEKİ KİM BU KIZLAR?

SARAH:
Sarah'nın babası Cezayirli, annesi ise Avrupa kökenli bir Fransız. Sarah, tüm vücudunu örtmeye karar verir, anne ve abba ise buna karşı çıkar.
Bunun üzerine Sarah 6 ay boyunca odasına kapanır ve bilgisayarın başında bolca vakit geçirir. Okula gitmeyi de keser.

Yolculuğa çıkmadan önce ise okul değiştirir ve günün birinde babasına okula kıyafet götüreceğini, arkadaşlarına nasıl kapanılacağını göstermek istediğini açıklar. Okuldan dönmesi gerektiği saatte annesini arayan Sarah, bir arkadaşına yemeğe gideceğini söyler. Ancak akşam eve dönmeyen kızlarını merak eden veliler, polise haber verir. Ertesi günü kızının pasaportunu bulamayan anne ve baba, Sarah'nın Marseille'den İstanbul'a uçtuğunu öğrenir.

Cihatçı kızların görevi: Eş ve çocuk bakıcısı

Bunun üzerine şok geçiren anne, kızının Suriye konusunda hiç konuşmadığını vurgulayarak"Her şey en ince detayına kadar planlanmıştı" dedi. Abisi ile telefonda kısa bir görüşme yapan Sarah, 25 yaşındaki bir Tunuslu ile evlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı



"BAB
AM MÜSLÜMAN BİLE DEĞİL"
Abisine karşı babasının sözünü dinlemeye gerek duymadığını dile getiren kız, onun gerçek bir Müslüman olduğuna inanmadığını ifade etti. Facebook üzerinden Sarah ile temas kuran aile, mesajların gerçekten kızları tarafından yazıldığı konusunda şüphe duyduğunu belirtti.


NORA:
İnançlı ancak tutucu olmayan Faslı ve 6 çocuklu bir ailenin kızı olan 15 yaşındaki Nora, 23 Ocak 2014 tarihinde okula çıkmak üzere evden ayrıldı ancak bir daha eve dönmedi.

Ağabey Fouad, Nora'nın ortadan kaybolduğu günü örtündüğünü, ayrıca ikinci bir telefon ve Facebook hesabı kullandığını keşfetti. Kız kardeşinin Suriye'ye gittiğini anlayan ağabey, Nora'yı bulm

Cihatçı kızların görevi: Eş ve çocuk bakıcısı
ak için peşinden gitiyse de, başarısız oldu.

Evlenmeyi reddeden kızın çocuk bakıcısı olarak çalıştırıldığını ifade eden ağabey, Nora'nın eve dönmek istediğini ancak buna izin verilmediğini açıkladı: "Ellerine geçen kızları tutmak için her şeyi yapıyorlar. Çaresiz ağabey, "Kızları orada savaşmak için değil, evlenmek ve çocuk yapmak için kullanıyorlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!