Sır bu cihazlarda

Güncelleme Tarihi:

Sır bu cihazlarda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 16:35

Dün Cengiz Topel Havalimanı'ndan eğitim amaçlı havalanan ve düşen S-70B Sikorsky tipi helikopterin yeri belirlendi. Saat 21.00 sıralarında arama kurtarma ekiplerinin bir bölümünün kaydırıldığı Kartepe'nin kayak merkezi ve otel bölgesinin arka bölümündeki ağaçlarla kaplı olan Karaardıçlı mevkiine helikopterin düştüğü anlaşıldı. Helikopterde bulunan 4 mürettebatın cansız bedenine ulaşılığı bildirildi. Askeri bir ekip helikopter enkazından çıkan parçaları incelemek üzere aldı. İncelemeden sonra kazanın neden yaşandığı anlaşılacak.

Haberin Devamı

Kazada Binbaşı Deniz Akdeniz, Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Astsubay Mehmet Karakaşoğlu ve Astsubay Ömer Burak Öğüt'ün şehit oldu. Askeri personel kazanın neden olduğunu incelemek için bölgeye hareket etti. Uçak enkazından parçalar alındı.

Sır bu cihazlarda

Uçak enkazına ilk olarak civardaki köylüler ulaştı. Köy sakinlerinden Rıdvan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın ardından özel harekat ekiplerine katılarak arama çalışması yaptıklarını söyledi.

Sır bu cihazlarda

Yolun yaklaşık 500 metre aşağısında helikopter parçası bulduklarını belirten Şen, "Daha sonra parçaların bulunduğu istikamete doğru yürümeye başladık. 1,5 kilometre yürüdükten sonra helikopteri bulduk. İlk biz ulaştık. Helikopter paramparçaydı" dedi.

Haberin Devamı

Sır bu cihazlarda

Köylülerden Mustafa Özaydın ise kazada helikopterin tamamen yandığına dikkati çekerek, "Gittiğimizde yapacağımız bir şey yoktu. Orada şehitleri gördük" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!