Kuvvetli yağışlara dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Kuvvetli yağışlara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 16:09

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre; yarın yurtta görülecek yağışların Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis ile akşam saatlerinden itibaren Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğini açıkladı. Meydana gelebilecek olumsuzluklara vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Marmara'da ise hafta sonuna kadar yağış yok.

Haberin Devamı

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

SİVEREKTE SAĞANAK YAĞMUR

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde, yarım saat süren sağanak yağmur nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı.

YAĞIŞLARDAN FOTOĞRAFLAR

Öğleden sonra aniden bastıran ve yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur, Siverek’te yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar ıslanmaktan kurtulamazken, birçok ev ve işyerini su bastı. Belediye ve itfaiye ekipleri, yağmurdan sonra ihbarlara yetişmekte güçlük çekti.

SAĞNAK YAĞMUR SİTENİN SOKAKLARINI DEREYE ÇEVİRDİ

AYDIN’ın Çine İlçesi’nde dün (pazar) akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Çine Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Elmaskent Sitesi’nin sokaklarını su bastı. Her yağmurda aynı durumla karşılaştıklarını belirten site sakinleri, alt yapının yetersizliğinden yakındı.

Haberin Devamı

Çine’de dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, Elmaskent Sitesi’nde su baskınlarına neden oldu. Site sakinleri sular çekilene kadar girip çıkamadı. Site girişindeki suyu boşaltmak için gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri (ASKİ) yetkilileri ise suyun siteye, Toprak Mahsulleri Ofisi yakınlarında bulunan, kapakları kapalı Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalından taşarak geldiğini söyledi.

Sokaklarında oluşan su baskını nedeniyle mağdur duruma düşen site sakinleri duruma isyan etti. Yaşadıkları sitenin büyük bir drenaj sorunu olduğunu belirten İsmet Durmaz, "Her sene kış aylarında yağmur nedeniyle su baskınlarıyla karşılaşıyoruz. Bugün site çevresine Allah’tan az yağmur yağdı. Yoksa durum daha kötü olacaktı. Yukardan gelen sel suları sitenin önünü bu hale getirdi. Sitenin yapıldığı andan itibaren drenaj sorunu var. Drenaj yapılmalı ve suyun sitenin hemen önündeki çaya sağlıklı bir şekilde akışı sağlanmalı" dedi.

"HER YIL AYNI ÇİLE"

Sitelerinde yaklaşık 600 kişinin yaşadığını belirten Sinan Karakaş ise, "Arkası tarla olan sitemizde yeterli sayıda büz yok. Bu sorunu belediye yetkililerine çoğu kez aktardık. Büz sayısı çoğaltılmalı. Bu eksiklikler nedeniyle her yıl bu su baskını çilesiyle karşılaşıyoruz.

Haberin Devamı

Sorunumuza bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!