Milli maçlar artık Olimpiyat Stadı'nda

Güncelleme Tarihi:

Milli maçlar artık Olimpiyat Stadında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 16:00

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Olimpiyat Stadı'nın milli takım stadı olarak kullanılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT1'de yayınlanan Stadyum programında önemli açıklamalar yaptı. Gümüşdağ, Beşiktaş'ın stat sorunu, yabancı kuralı gibi bir çok konuya açıklık getirdi.

"SEBEP SADECE PASSOLİG DEĞİL"
"Geçen hafta Kulüpler Birliği'nde yaptığımız toplantıda seyirci konusunu masaya yatırdık. Passolig'de ilk haftalar olduğu için aksaklıklar yaşıyoruz. Bu bir geçiş dönemi, yaşanması gereken doğal bir süreçtir. Taraftar sayısındaki düşüşü sadece Passolig'e bağlamıyorum. Sponsorlarda da düşüş var. Bununla ilgili Kulüpler Birliği'nde bir çalışma başlattık. Türk futbolunun marka değeri yerlerde, bunu düzeltmemiz lazım. Büyük takımlarda bile sponsor sıkıntısı var. Kulüpler seyirciyi sahaya çekmenin yollarını bulmalı. Güvenli ortam oluşturup maçlara ailece gelebilmelerini sağlamalıyız. İtalya da ilk zamanlarda zorlanmıştı ancak şu an tuttu. Bu sistem taraftarı stattan uzaklaştırmaya yönelik bir sistem değil, seyircinin statlara gelişiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz."

Haberin Devamı

"SÜPER LİGE ÖZEL HAKEMLER İSTİYORUZ"
"Ben 5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başkanlığını yaptım. Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın bize galibiyeti yok. Hakemlerin büyük takımların yanında olduğu görüşünü bu yüzden savunamam ama hakemler hata yapıyorlar. Art niyetli olduklarını düşünmüyorum. Kulüpler Birliği toplantısına MHK başkanı Zekeriya Alp'i davet edeceğiz.Bizim düşüncemiz sadece Süper Lig maçlarını yönetecek hakem kadrosunun oluşturulması."

"KASIMPAŞA VE AKHİSAR MAÇLARINDA STADI BEŞİKTAŞ'A VERECEĞİZ"
"Fikret Orman benim yakın dostumdur. Bizim stadımız yeni, çok güzel bir stat, çimi yeni serildi. Fikret Orman bizden Sivas maçıyla ilgili talepte bulundu ancak çimler 20 günlük bakım zamanındaydı, çimciler "verirsek zor duruma düşeriz" dediler. Ancak 10. haftadaki Beşiktaş-Kasımpaşa ve 14. haftadaki Beşiktaş-Akhisar maçında stadımızı Beşiktaş'a vereceğiz. Ligin 2. yarısı için Beşiktaş'a stadı verme düşüncemiz yok. Olimpiyat Stadı bakımı o zamana kadar zaten biter. Biz 8 sene Olimpiyat Stadında inanılmaz başarılar yaşadık, stat mazeret olmamalıdır."

Haberin Devamı

"OLİMPİYAT STADI MİLLİ TAKIM STADI OLACAK"
"Federasyonda başkan vekilliği yaptığım dönemde Cumhurbaşkanımız ve Fatih Terim ile değerlendirme yapmıştık, Olimpiyat Stadı'nın Milli Takım stadı olmasıyla ilgili konuşmuştuk. Dünyada bir çok örneği var. Şu an Yıldırım Demirören de aynı görüşte."

"BAŞAKŞEHİR ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAK"
"Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın yanında yeni bir futbol akademisi oluşturacağız. 3-4 tane daha saha yapacağız. Futbol akademisini kurduğumuzda, futbolcu yetiştirmeye başlayacağız. Bu stat yapıldıktan sonra hiçbir eksiğimiz kalmadı. İyi bir teknik direktörümüz var, kendisiyle zaten bir gönül sözleşmemiz var. Bu yıl ilk 8'in içinde olmak bizim hedefimiz ama gelecek sene hedefimiz Avrupa. Daha sonra şampiyonluk neden olmasın. Bursaspor başardı, Sivasspor da bunu başarıyordu."

Haberin Devamı

"YABANCI KURALI DEĞİŞEBİLİR, ANCAK..."
"Yabancı konusu uzun zamandır konuşuluyor. Kulüpler Birliği olarak önümüzdeki sezon için TFF ile istişare yapacağız. 18 kulübün hepsi aynı fikirde değil.Sezon sonuna kadar bu kural devam edecek ancak gelecek sezon için hazırlık yapacağız. Herkesin aynı fikirde olmasına gerek yok, kararı oy çokluğu ile alabiliriz."

"KISA VADEDE TFF BAŞKANLIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"
"Başakşehir'in başkanlığını yapıyorum, Kulüpler Birliği başkanlığı yapıyorum, kolumun altında yeterince karpuz var! Gelecekte TFF başkanlığı konusunda ne olur bilmiyorum ama kısa vadede şu an düşünmüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!