Kosova'da 10'uncu Uluslararası Çizgi Roman ve Karikatür Festivali

Güncelleme Tarihi:

Kosovada 10uncu Uluslararası Çizgi Roman ve Karikatür Festivali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 12:18

Kosova'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Çizgi Roman ve Karikatür Festivali başladı. Prizren kentinin ev sahipliğinde düzenlenen festivale dünyanın birçok ülkesinden karikatür sanatçısı katıldı.

Haberin Devamı

Dünyanın birçok ülkesinden karikatür sanatçısının eserlerinin yer aldığı sergi 4 gün boyunca sanat severlere açık kalacak. Prizren'deki Avrupa Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan 'Çizgi Roman ve Karikatür Festivali'ne çok sayıda dünyanın birçok ülkesinden davetli katıldı. Festival, karikatür dünyasını anlatan animasyon gösterisiyle başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Gani Sundur, 10 yıldan bu yana düzenlenen festivale her geçen yıl ilginin arttığını vurguladı.

Festivale Sırbistan'dan katılan Sebahudin Muranoviç de, ilk kez geldiği Prizren'i çok beğendiğini ve böyle bir festivalin Kosova'da varolmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Muranoviç, festivale dünyanın birçok ülkesinden gelen sanatçıyla aynı festivale katılmaktan dolayı kendisini şanslı hissettiğini söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 3 karikatüristin katıldığı festivalde, karikatür sanatçısı aynı zaman milletvekili olan Dr. Arif Albayrak, Kosova'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!