Bornova'da muhtarlık binaları yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Bornovada muhtarlık binaları yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 01:04

BORNOVA Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla Şahin Tepesi Restoran’da gerçekleşen kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Atila, her gün çok sayıda kişinin hizmet aldığı muhtarlık binalarının yenileneceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ihtiyaç ve sorunları belirlemek için düzenlediği kahvaltıda muhtarlık binalarının, Tasarım Müdürlüğü ve üniversitelerin işbirliği çerçevesinde yenileneceğini söyledi. Toplantıya katılan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar ise organik tarım ile ilgili çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Başkan Atila; muhtarlık binalarıyla ilgili kentsel tasarım müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda Türkiye’de farklı bir tasarım oluşturarak örnek olmak istediklerini dile getirdi. Pilot mahalle olarak projeleri hazırlanan Evka-3, Yeşilova ve Pınarbaşı mahallelerindeki muhtarlık binaları üniversite öğrencilerinin de desteği ile tasarlanacak. Ofis projelerinin hepsinin standart olduğu ve terası da olan proje örnekleri muhtarların beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

30 Mart seçimleri sonrası mahalleye dönüşen eski köy yerleşimlerinin kalkınması yönünde çalışmalara ağırlık verildiğini dile getiren Başkan Atila; bu yöndeki projeleri de anlattı. Atila, Ege Üniversitesi’nin de işbirliği ile hem Bornova’da yaşayan öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak hem de eski köy yerleşimlerine katkı sağlamak amacıyla köy pansiyonculuğu yapılabileceğini dile getirdi. Böylece öğrencilerin yurtların dışında ev ortamında barınmasının sağlanacağına ve mahalle statüsü kazanan köylere tarım ve hayvancılık dışında bir gelir kaynağı oluşturulacağına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar ise organik tarım ile ilgili yapılan çalışmalardan bahsederek, organik tarım konusunda muhtarları bilgilendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!