Hayvan barınağına denetim

Güncelleme Tarihi:

Hayvan barınağına denetim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 01:04

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde Belediye’ye ait Geçici Hayvan Bakım Evi’ni denetleyen Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü uzmanları, barınağın temiz, bakımlı ve hayvanların sağlıklı yaşamasına uygun bir ortam sunulduğu yönünde tutanak hazırladı.

Haberin Devamı

AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, basında ve sanal medyada yer alan, Simav Belediyesi’nin Sayderesi Mevkii’ndeki geçici hayvan barınağında kalan hayvanların bakımı ile ilgili olumsuz haberler üzerine denetim yaptıklarını bildirdi. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunan Başkan Özkan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü uzmanlarının ilçeye gelerek barınakta incelemelerde bulunduklarını ifade etti. Özkan, "Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayvanları Şube Müdür Vekili Turgut Civri ve belediyemiz veterineri İbrahim Akçay tarafından yapılan denetimler bir tutanakla kayıt altına alındı. Denetimlerde bakım evimizin basında yer alan haberlerin aksine temiz, bakımlı, etrafının çevrili ve içerisinde çok az sayıda hayvan bulunduğu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bağlı yönetmelikler açısından muhalefet teşkil eden bir hususa rastlanılmadığı, yavruların bakımlı, hayvanların ulaşabilecekleri temiz su ve gıda maddelerinin yanı sıra mamalarının da bulunduğu, yaşanan hayvan ölümlerinin de rutin hastalıklardan kaynaklandığı yönünde tutanak tutulup imza altına alındı" dedi.

Haberin Devamı

Basın yayın organları ile sanal medyada çıkan haberlerin asılsız ve abartılı olduğunun bilirkişi tutanağı ile tespit edildiğini söyleyen Başkan Özkan, "Ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Başıboş hayvanlarımızın sağlıklı bir ortamda yaşaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Geçici hayvan barınağımızı mevcut halinden daha iyi bir ortama dönüştürmek için çalışma başlattık. Bu çalışmalarımıza gönüllü hayvan dostlarımızın da katkı sağlamasını bekliyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!