Bayraklı'da ''Alo cenaze''hattı

Güncelleme Tarihi:

Bayraklıda Alo cenazehattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 01:04

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediyesi "Alo cenaze" hattıyla vatandaşların acılı günlerinde onların yanında oluyor. Bu kapsamda ekipler bir doktor eşliğinde ölümün gerçekleştiği adrese giderek, ölüm tespit işlemini gerçekleştirebiliyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan iki cenaze aracından vatandaşlar ücretsiz yararlanabiliyor.

Bayraklı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü ücretsiz poliklinik, diş tedavisi, evde hasta bakımı hizmetlerinin yanı sıra ilçede gerçekleşen ölümlerle ilgili 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler komuta merkezine gelen başvuruları alarak bir doktor eşliğinde ölümün gerçekleştiği adrese gidip ölüm tespit işlemi gerçekleştiriliyor. Tespitin ardından Sağlık Bakanlığı’nın ’Ölüm bildirim sistemi’ne bilgiler girilerek ölüm raporu düzenleniyor. Böylece meydana gelen ölümlerde cenazeler evde bekletilmemiş, işlemler hızlandırılmış oluyor. Cenaze araçları şehir içi nakilleri ücretsiz gerçekleştirirken, şehir dışı nakillerde ise 100 kilometreye kadar herhangi bir ücret talep edilmiyor. Vatandaşlar 341 31 31 numaralı telefonu 7/24 arayarak bu hizmetlerden yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

"VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Belediye olarak vatandaşlarımızın acılı gününde de yanındayız. Sağlık İşleri Müdürlüğü aracılığıyla yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra mesai saatleri içinde verdiğimiz cenaze hizmetlerini, 7 gün 24 saate hizmet verir hale getirdik. Bu sayede meydana gelen ölümlerde vatandaşlarımız cenazelerini evde bekletmiyor ve resmi işlemleri hızlandırmış oluyoruz. İşlemlerin ardından cenazenin en kısa zamanda naklini ve defnini sağlıyoruz. Belediye olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!