Gediz'de hukuk zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Gedizde hukuk zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 01:04

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay ve Danıştay’dan yüksek yargı mensupları ile hukukçu akademisyenler, Gediz Üniversitesi Hukukta Kariyer Günleri’nde bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, yargının ve HSYK seçimlerinin gündemde olduğu bir dönemde önemli buluşmaya sahne olacak. Hukuk Kulübü tarafından Hukukta Kariyer Günleri’nin 2’ncisi düzenlenecek, yüksek yargı mensupları İzmir’de buluşturulacak. 16 ve 17 Ekim tarihlerindeki organizasyona, HSYK 2’nci Daire Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökçen, Yargıtay 22’nci Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin Göktaş, Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi Üyesi Muhammet Güney, Danıştay 15’inci Daire Üyesi Mehmet Ali Ceran, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Şafak Evren Topuzkanamış ve Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Serhat Koç konuşmacı olarak katılacak. Dünden bugüne Türk hukuku, hukuk devleti, yüksek yargı ve hukukçu olmak, bilinmeyen yönleriyle Danıştay, Türk ceza hukuku, ileri demokrasilerde insan hakları çelişkileri ile dijital mecralarda insan hakları konuları masaya yatırılacak. Ayrıca güncel sorunlar da ele alınıp, gençlerin soruları yanıtlanacak.

Haberin Devamı

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes, öğrencilerinin gerçekleştirdiği etkinliğin önemine işaret etti. Prof. Dr. Özekes, birbirinden değerli isimlerin ve hukukçuların katılımıyla hukuk sistemine, hukukçu kimliğine ayna tutulacağını dile getirdi, şöyle konuştu:

"Şu an icra ettikleri görevlerinde büyük bir tecrübeyi ve bilgiyi temsil eden hukukun duayenlerinin tespitleri ile önerilerini öğrenme şansı bulacağız. Geleceğin hukukçuları olacak öğrencilerimiz de konuşmacıların deneyimlerinden yararlanacak, meslek yaşamlarında kendilerine rehberlik yapacak, yol gösterecek bilgileri edinecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!