Gaziantep'te yakalanan mühimmat açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte yakalanan mühimmat açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 09:47

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer'in 'Kentte ele geçirilen mühimmatı açıklarsam dudağınız uçuklar' dediği silah ve mühimmatın 150 kilo C4 ile 20 intihar yeleği olduğu açıklandı. Patlayıcıların orta büyüklükteki bir şehri tahrip edebileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer'in "Kentte yapılan operasyonlarda Türkiye'deki en büyük silagh ve mühimmat ele geçirildi. Açıklarsam dudağınız uçuklar" açıklamasının perde arkası ortaya çıktı. Gaziantep polisi şehirde yaptığı operasyonlarda 150 kilo C4 patlayıcı, 20 intihar yeleği ve çok sayıda silah ile mermi ele geçirdi. Söz konusu paytlayıcının orta büyüklüğünde bir şehri tahrip edebilecek güce sahip olduğu ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MÜHİMMATI YAKALANDI

20 İNTİHAR YELEĞİ

Habertürk'ten Bedirhan Özyiğit'in haberine göre; Gelen bir ihbar üzerine belirlenen adrese yapılan aramada, kokuya duyarlı köpeklerin yardımıyla 150 kilo C4 patlayıcı ile çeşitli çap ve markada silahlar ve mermi geçirildi. Silahların yanı sıra 20 de intihar yeleği bulundu.

IŞİD ŞÜPHESİ

Haberin Devamı

Polis ilk olarak söz konusu mühimmatın PKK'nın olabileceği üzerinde durdu. Ancak intihar yeleklerinin buluması şüpheleri IŞİD'in üzerinde yoğunlaştırdı. Yakalanan mühimmatın, IŞİD'in büyük kentlerde depoladığı öne sürülen mühimmattan olabileceği ihttimali üzerinde duran polis, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde ve sınır illerinde kırmızı alarm verildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan GEnelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiyeye yasadışı yollarla geçmeye çalışan iki kişiye müdahale edildiği ve şahısların Suriye istikametine kaçtığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!