ABD bizi terbiye etmeye kalkmasın

Güncelleme Tarihi:

ABD bizi terbiye etmeye kalkmasın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:32

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin ‘Türkiye’nin ılımlı Suriye muhalefetini eğitip donatacağına’ yönelik açıklamasıyla ilgili “Amerika bizim iç işlerimize karışmasın. Bizi terbiye etmeye kalkmasın” dedi.

Haberin Devamı

Son günlerde yaşanan olaylara değinerek teşkilatına ‘özel bir talimat’ da veren Bahçeli, “Bu benim kesin talimatımdır. Bu ülkeyi çatışmaya götürüyorlar. MHP iç çatışmaya kesinlikle girmeyecek. Kimsenin isteğiyle olaylar içerisine sürüklenmeyecek. Kendi kararlarını kendi belirleyecek. Nereden gelirse gelsin hiç kimse MHP’yi bu hususta kullanamayacak” diye konuştu.

KAMP TAMAMLANDI

MHP’nin ‘ülke gündeminde yer alan konuları ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaları’ ele almak üzere gerçekleştirdiği 2 günlük Kızılcahamam kampı dün tamamlandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve TBMM Grubu ile birlikte basına kapalı olarak yapılan kapanış oturumunda 3 madde üzerinden gündem tespiti yapıldı. 1’inci gündem 7 Haziran 2015’te yapılması öngörülen 25’inci dönem milletvekilliği seçimleri oldu. Hazırlıkların nasıl yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 2’nci gündem 11’inci Olağan Kongre’nin hazırlık süreci oldu. Seçimlerle birlikte eş zamanlı olarak yapılacak olan kongre ile ilgili değerlendirme yapıldı. 3’üncü gündem maddesi ise 14 Ekim’de başlayacak olan 5’inci yasama yılında MHP’nin alacağı tedbirler oldu.

KÜRSÜ SİZİN

Bahçeli, “Kürsü sizin. Buyrun herkes görüşünü beyan etsin” diyerek katılımcılardan 3 gündem maddesi ile ilgili görüşlerini istedi. Başkanlık divanı yöneticilerinin not aldığı ve raporlaştırılacak olan görüşlerde “2015 seçimlerinin MHP için büyük fırsat olacağı” ortak fikri aktarıldı. 2015’te MHP’nin önünün açıldığı, AK Parti’nin oy varlığını koruyamayacağı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başarısız olacağı, iktidar için iyi hazırlanılması gerektiği görüşü dile getirildi. Ayrıca seçimlerin ertelenmesi veya erkene alınması ihtimalleri üzerinde de duruldu.

FOTOKOPİ BAŞBAKAN

Bahçeli de partililere yaptığı konuşmada, “2015 seçimlerinde, millet iradesini milliyetçi iradeye dönüştürmeyi hedef kılmalıyız. Bu da MHP’nin zaferi ile mümkün. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, halen bir başbakan gibi nutuk irade ediyor. Bu bir anayasal suçtur. Anayasa sınırları içinde kalması gerekir. Fotokopi başbakan anlayışı ortaya çıktı” dedi. Bahçeli, toplantı çıkışında ise gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son günlerdeki değerlendirmelerine tepki gösteren Bahçeli, “Cumhurbaşkanı mı başbakan mı yerini bilsin. Anayasa’dan aldığı görevlerine göre hareket etsin. Toplu konut açılışlarını Başbakan’a bıraksın” diye konuştu.

Ford pozu

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam kampına 1970 Model Ford 20 M arabasıyla geldi. MHP Lideri, kampa son olarak aldığı klasik Mercedes ile gelmek yerine 30 Mart yerel seçim mitingleri için gittiği An­tal­ya­’nın Ak­se­ki il­çe­sin­de gördüğü ve beğendiği 1970 model Ford Taunus’la gelmeyi tercih etti. Arabanın direksiyonuna geçen Bahçeli, yan koltuğuna da koruma müdürü Selim Akay’ı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!