Koşmak için yaratıldı

Güncelleme Tarihi:

Koşmak için yaratıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:29

MERCEDES-Benz’in hafif ticari aracı Vito, üçüncü jenerasyonuyla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. ‘Koşmak için yaratıldı’ sloganıyla ticari hayattaki iddiasını ortaya koyan Yeni Vito, 2015 yılı başında Türkiye’de satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Araç, üç farklı model ve beş farklı motor seçeneğine sahip olacak. Yeni Vito’da üç farklı model tipi bulunuyor. 1369 kilogramlık yük kapasitesiyle dikkat çeken Vito Panelvan’da, 3 farklı araç uzunluğu ve 3 farklı motor seçeneği yer alıyor. İş ve aile kullanımı için ideal çözüm sunmayı amaçlayan Vito Mixto, 3 farklı uzunlukla kullanıcılarına 3.1-4.1 metreküp arasında değişen yük hacmi ile satışa sunuluyor. Vito Tourer ise ise yolcu taşımacılığı için 3 farklı seçenek ile sunuluyor. Vito Tourer BASE, Vito Tourer PRO ve Vito Tourer Select farklı yolcu taşıma ihtiyaçlarına cevap verecek.
Yeni Vito, ilk kez önden çekiş, arkadan çekiş ve 4x4 seneçekleriyle pazara sunulacak. Önden çekişli Vito modelleri 1.6 hacimli iki farklı motor seçeneğine sahip olacak. Bu motorlar 109 CDI’da 88 hp ve 111 CDI’da ise 114 hp güç üretecek. Arkadan çekişli motor seçenleriyse 114 CDI 136 hp, 116 CDI 163 hp ve 119 BlueTEC 190 hp olarak belirlendi. Öte yandan araçta adaptive ESP, yorgunluk asistanı, rüzgar savrulma asistanı, aktif park asistanı, çarpışma önleme asistanı ve aktif şerit takip asistanı gibi yeni özellikler de yer alıyor.

Haberin Devamı

190 milyon Euro’luk yatırım

VİTO Startejik Proje Başkanı Dr. Klaus Benzinger, İspanya’nın Vitoria’daki üretim tesislerine, Yeni Vito ve V-Serisi üretimi için 190 milyon Euro yatırım yaptıklarını söyledi. Vito’nun çok güçlü bir ürün olduğunu ifade eden Benzinger, “Yılın ilk 8 ayında dünya çapında 181 bin adet Vito satışı gerçekleştirdik. Bu yüzde 10’dan fazla bir artışa denk geliyor. Daha güçlenerek yenilenen Vito ile bu satışı arttıracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!