Mühye için el ele

Güncelleme Tarihi:

Mühye için el ele
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 01:05

Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri, kentin öncelikli sorunlarından biri olan sokak hayvanları konusunda ilk kez bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi’nin Mühye’deki hayvan barınağına yardım etmek için Meclis’te karar aldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Çankaya Belediyesi Mühye Hayvan Barınağı’na, Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım edilmesine karar verildi.
Ankara Hürriyet’in birçok defa manşete taşıdığı, kentin öncelikli sorunlarından olan sokak köpekleri konusunda, Büyükşehir ile Çankaya belediyeleri ilk kez ortak hareket edecek. Büyükşehir Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’na Çankaya Belediyesi’nin Mühye Köyü’ndeki hayvan barınağına yardım yapılması için verilen önerge oy birliği ile kabul edildi. Kararla birlikte Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi’nin Mühye’deki hayvan barınağının ihtiyaçlarını karşılamak adına yardımda bulunacak.
Büyükşehir Belediyesi’ne verilen önergeyi değerlendiren Plan Bütçe Komisyonu raporunda şu ifadeler yer aldı:

İMKANLAR DOĞRULTUSUNDA DESTEK

Haberin Devamı

“Çankaya ilçesine ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan hayvanların her türlü ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları ölçüsünde Çankaya Belediyesi’ne gerekli desteğin verilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasın komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

HAYVANSEVERLER OLUMLU KARŞILADI

Yaklaşık 2 bin köpeğin barındığı ve Ankara’nın en büyüğü olma özelliği taşıyan Mühye’deki hayvan barınağı hakkında Meclis’ten çıkan karar Çankaya Belediye yetkilileri ve hayvanseverler tarafından da olumlu karşılanarak, sokak hayvanları için örnek bir adım atıldığı belirtildi.

BARINAK SÖZÜ VERMİŞTİ

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ağustos ayında yaptığı açıklamada, Ankara’ya iki yeni hayvan barınağı yapılacağın sözü vermişti. Bala’nın yanı sıra Gölbaşı’ndaki Samanyolı evleri bitiminde hayvan barınakları yapılarak, sahipsiz hayvanların sahiplendirileceğini söyleyen Gökçek, “Buna özellikle hayvanseverler çok sevinecekler. Şu anda modelleri çizildi. Zannediyorum bir iki ay içinde de biter. Bizim topladığımız hayvanlar var. İnsanların sahiplenebileceği sempatik hayvanlar var. O hayvanları oraya götüreceğiz. Veteriner de olacak ve hayvanın küpesini takacak, aşısını yapacak. Sahiplenmek isteyene bedava vereceğiz. Bunların hepsi kısırlaştırılmış hayvan olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!