Kadın peşmerge öldü

Güncelleme Tarihi:

Kadın peşmerge öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 17:29

KERKÜK’te IŞİD mensuplarının top saldırısı sırasında yaralanan 7 aylık bir bebek annesi peşmerge komutanı 32 yaşındaki Rengin Yusuf, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nın birinci günü Kerkük’ün Dakuk ve Tuzhurmatu ilçesi sınırında peşmerge güçleri ve IŞİD mensupları arasında çatışma çıktı. IŞİD mensupları tarafından peşmerge mevzilerine yönelik havan topu saldırısında, 2’nci Kadın Peşmerge Taburu komutanlarından Yüzbaşı Rengin Yusuf, başına isabet eden şarapnel parçasıyla ağır yaralandı. Peşmerge taburunda keskin nişancı olduğu belirtilen Rengin Yusuf, Kerkük’teki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kadın Yüzbaşı Rengin Yusuf’un dün hayatını kaybettiği açıklandı.

7 AYLIK KIZI VARDI

Peşmerge Kadın Gücü 2’inci Taburu’nda görevli Yüzbaşı Rengin Yusuf’un cenazesinin memleketi Süleymaniye’nin Kelekin mezarlığında toprağa verildiği belirtildi. Evli ve 7 aylık bir kız bebek annesi olduğu kaydedilen Rengin Yusuf’un eşinin de cephede peşmerge olduğu bildirildi. Rengin Yusuf’un peşmerge kadın güçlerinin savaşta hayatını kaybeden ilk personeli olduğu belirtildi. IŞİD’in Kürdistan Bölgesine saldırmasının ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne bağlı kadın peşmergeler de aktif olarak savaş cephesine gitmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!