HSYK'da tarihi seçim

Güncelleme Tarihi:

HSYKda tarihi seçim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 13:45

KRİTİK Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimi Türkiye çapında geniş güvenlik önlemleri altında yapılırken, oy verme işlemleri saat 17:00 itibarıyla sona erdi.. Bingöl'de güvenlik gerekçesiyle helikopterle oy vermeye götürülen hakim ve savcılara 'otobüsle geri dönün' denildiği iddia edildi

Haberin Devamı

Yargı tarihinin en kutuplaşmış ve en politize seçiminin son turu bugün. HSYK'ya seçiminin üçüncü turu için 13 bin 994 hakim-savcı Türkiye çapında 61 aday arasından 10 asıl ve 6 yedek olmak üzere 16 HSYK üyesin seçmek için sandığa gitti. Ankara adliyesinde de 17'si adli ve 4'ü idari yargı için 21 sandık kuruldu. Oy verme işlemi adliye kapısının girişindeki Personel Yemekhanesi olan bölümde saat 08.00'de başladı.

MÜSTEŞAR DA OY KULLANDI

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ve bakanlıktaki idari görevli hakim ve savcılarda gelip oy verdiler. Hükümetin desteklediği savunulan Yargıda Birlik Platformu (YBP) temsilcileri, cemaate yakın oldukları iddia edilen bazı isimler ve adaylarda oy vermeden 1 saat önce adliye çok erken saatte geldiler. YBP temsilcileri oy verme yerinin kapısına sandalye koyup oturdular ve adaylarına destek istediler. YARSAV-Yargıçlar Sendikası üyeleri kendi listelerine oy istediler ve seçmen meslektaşlarını kapıda karşıladılar. Oy verme işlemleri sürerken bile kulis devam etti.

SANDIKLAR 5'TE KAPANDI

Oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesin olmayan sonuçları saat 20.00 gibi sayımlar çabuk tamamlanırsa biraz daha erkek açıklayabileceği belirtildi.

HELİKOPTER TARTIŞMASI

Hakim ve savcılar Bingöl'ün Kığı ve Karlıova ilçelerinden bu sabah güvenlik gerekçesi ile merkeze helikopterle getirilen hakim ve savcılara oy verdikten sonra "karayolu ile dönün" denildiği tweet ve facebook mesajları yağdı. Bunun üzerine YARSAV devreye girdi. YARSAV Genel Sekreteri Leyla Köksal Tarhan tepkilerini dile "Biz alacağımızı aldık başınızın çaresine bakın denilmiş meslektaşlarımızın güvenliğinin sağlanmasını istedik. İlçe seçim kurulu valiliği arayacak" dedi.

HSYKda tarihi seçim
EN KRİTİK SEÇİM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!