Bu mesaj 13 bin RT aldı

Güncelleme Tarihi:

Bu mesaj 13 bin RT aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 12:14

Haberin Devamı

Pekin'in ünlü "kuş yuvası" stadında Brezilya-Arjantin arasında oynanan Superclasico de las Americas'da (Amerika Superclasicosu) gülen takım sambacılar oldu. Dostluk maçıydı ancak Güney Amerika'nın iki devi arasında 100. yılını kutlayan rekabet sonrası gülen ekibin diğerine söyleyecekleri vardı.

On binlerce Arjantinli, kupa boyunca sambacıların ülkesine akın ederek takımlarına destek vermiş, Brezilyalılar da her zaman rakip takımı destekleyerek tangoculara cehennem azabı yaşatmıştı. Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Arjantinli iki taraftarın yaptığı bir beste, kısa sürede tüm Brezilya sokaklarında ve statlarında Arjantin taraftarlarının yeni hit parçası haline gelmişti.

AYAR SIRASI SAMBACIDA
"Brezilya söyle bana babanı evde görmek sana ne hissettiriyor?, Yemin ederim ki, yıllar geçse bile üstünden asla unutmayacağız; Diego'nun seni nasıl çalımladığını, Cani'nin aşıladığını. Bu yüzden İtalya'dan beri ağlıyorsun. Şimdi de Messi'yi göreceksin, bize kupayı getirecek. Maradona Pele'den daha büyüktür..." anlamına gelen besteyi Arjantinliler kupa boyunca dillerinden düşürmediler. Sambacılar ise bu besteye çok içerlendiler, hatta karşı beste bile yaptılar ancak 7-1'lik Almanya yenilgisinden sonra intikamlarını başka bir bahara bıraktılar.
Pekin'de oynanan dostluk maçını Brezilya 2-0 kazanınca "ayar" verme sırası sambacılara geldi. Fenomen lakaplı efsane oyuncu Ronaldo, twitter hesabından İspanyolca "Söyle bana ne hissediyorsun" mesajını paylaştı ve bir anda 13 bin RT alarak rekor kırdı.

Haberin Devamı

DUNGA'DAN OLAY HAREKET
Güney Amerika düellosunda Brezilya Teknik Direktörü Dunga'nın yaptığı bir hareket maç sırasında gergin anlar yaşanmasına neden oldu. Saha kenarında oldukça sinirli bir halde yedek kulübesine doğru burnuna dokunarak "Sen de aynı onun gibisin" diye bağıran Brezilyalı hocanın bu sözleri tartışma yarattı. Arjantin televizyonları olay anını "Tata'yı Maradona gibi kokain kullanmakla suçluyor" diye verdi ancak daha sonra Dunga'nın hareketinin Tata'nın yardımcısı Jorge Pautasso'ya yönelik olduğu anlaşıldı.
Dunga maç sonrası yaptığı açıklamada Tata Martino ile bir problemi olmadığını belirterek "Tata Martino'ya çok saygı duyuyorum. Copa Libertadores'de onun Newell's'inin tutuyordum. O büyük bir antrenör" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!