Dünyanın en büyüğü 20 Aralık'ta belli olacak

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyüğü 20 Aralıkta belli olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 11:46

FIFA tarafından bu yıl 11'incisini düzenlenecek 2014 Dünya Kulüpler Kupası kura çekimi yapıldı.

Haberin Devamı

2014 Dünya Kulüpler Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen kura çekiminde, Fas Gençlik ve Spor Bakanı Muhammed Uzzin, Fas Futbol Federasyonu Başkanı Fevzi Lekca ve federasyon yetkililerinin dışında, FIFA ve turnuvada mücadele edecek takımların temsilcileri yer aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'in ve Libertadores Kupası sahibi San Lorenzo'nun yarı finalden katılacağı Dünya Kulüpler Kupası'na 10 Aralık'ta oynanacak Play-Off maçıyla başlayacak. Turnuvanın çeyrek final maçları 13 Aralık, yarı final maçları 16 ve 17 Aralık, final ve üçüncülük maçları ise 20 Aralık'ta oynanacak.

Yapılan kura çekiminin ardından play-off maçı, başkent Rabat'taki Mevlay Abdullah Stadı'nda, Fas'ın şampiyonu Maghreb Athletic Tetouan ile Yeni Zelanda'dan Auckland City takımları arasında oynanacak. Bu karşılaşmanın galibi Dünya Kulüpler Kupası'nda Afrika Futbol Konfederasyonu'nu (CAF) temsil edecek. Demokratik Kongo'dan AS Vita takımi ile Cezayir'den ES Setif'in arasında oynanacak maçın galibiyle çeyrek finalde karşılaşacak. Çeyrek finalde galip gelen takım ise, Arjantin temsilcisi San Lorenzo ile 17 Aralık'ta yarı finalde karşılaşacak.

Haberin Devamı


Dünya Kulüpler Kupası'nın diğer bir çeyrek final karşılaşması ise Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) temsilcisi Meksika ekibi Cruz Azul ile Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) temsilcisini belirleyecek Western Sydney Wanderers (Avustralya) ile El Hilal (Suudi Arabistan) takımları arasındaki mücadelenin kazananı arasında gerçekleştirilecek.
Bu mücadelenin galibi, İspanya ekibi Real Madrid ile 16 Aralık'ta yarı final mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Turnuvanın final karşılaşması ise 20 aralıkta Marakeş'te yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!