Polisin yine siyahi bir genci öldürmesi ABD'yi karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Polisin yine siyahi bir genci öldürmesi ABDyi karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 12:56

ABD'nin St. Louis kentinde üç gün önce bir polis memurunun görevde olmadığı esnada siyahi bir genci vurarak öldürmesi protesto edildi.

Haberin Devamı

Vonderitt Myers'in vurulması nedeniyle St. Louis'teki bir parkta toplanan ve aralarında insan hakları aktivistlerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup, Adliye Sarayı'na yürüdü. İnsan hakları aktivisti Lew Moye, ağustos ayında Ferguson'da silahsız siyahi genç Michael Brown'un öldürülmesinin siyahilere yönelik sorunların gün yüzüne çıkmasına fırsat verdiğini belirtti. Toplumun bir kesimine yönelik uygulanan kanunsuzluğun acil şekilde çözülmesi gerektiğini dile getiren Moye, özellikle emniyet teşkilatı içerisinde bazı uygulamaların değiştirilmesinin yanı sıra siyahilerin ekonomik ve sosyal koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

New York'taki Alternatif Sosyalist Grup üyesi Eljeer Hawkins, Brown'un polis tarafından öldürülmesinin mevcut sorunun gündeme gelmesini sağladığını ifade ederek “Dünyada demokrasiyi konuşuyoruz ancak gençlerimiz, mültecilerimiz ve toplumun çeşitli renkleri, asker ve polis tarafından baskı altında hissediyor. Bu da Amerikan demokrasinin güçsüzlüğünü gösteriyor” dedi.

Polisin yine siyahi bir genci öldürmesi ABDyi karıştırdı


Grup, tepkisini daha güçlü dile getirmek amacıyla 13 Ekim'e kadar ilan ettiği “Direnme Haftası” kapsamında protestolar düzenleyeceğini duyurdu.

Vonderitt Myers, ülkede ağustos ayında büyük protesto gösterilerine neden olan siyahi genç Michael Brown'ın öldürüldüğü Ferguson'a 20 kilometre uzaklıktaki Shaw semtinde vuruldu. St. Louis polisi, siyahi gencin silahlı olduğunu ve güvenlik güçlerine üç el ateş ettiğini ileri sürmüş, gencin yakınları ise siyahi gencin elinde sandviç olduğunu ve polisin bunu silah sanarak ateş ettiğini savunmuştu.

Ferguson'da ağustos ayında silahsız siyahi genç Michael Brown'un, elleri havadayken, polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri ve çatışmalar nedeniyle bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alınmış, ABD Başkanı Barack Obama açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Michael Brown'un öldürülmesiyle ilgili davanın gelecek ay sonuçlanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!