Dünyanın en zengin insanının arkasındaki adam

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en zengin insanının arkasındaki adam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:29

Britanyalı ünlü ekonomist Adam Smith’in ekonomiyi düzenleyen ‘görünmez eli’ 21. yüzyılda Bill Gates’in arkasındaki Michael Larson ile ete kemiğe büründü. Larson’u işe aldığında 5 milyar dolar serveti olan Gates şimdi 81.6 milyar dolarla dünyanın en zengin adamı.

Haberin Devamı

81.6 milyar dolarlık servetiyle Microsoft’un kurucusu Bill Gates şu an dünyanın en zengin adamı. Peki sizce, onun bu unvanı almasındanki tek etken teknolojideki dehası mı? Öyle olsa herhalde Steve Jobs da vefat ettiğinde arkasında bir 20 milyar doları olurdu. Bundan 20 yıl önce Gates’in 5 milyar dolar civarında bir parası varken Micheal Larson’u işe aldı. Gates’i yakından tanıyan insanlar dışında Larson’u tanıyan pek yok. Hatta Gates’in bile onunla olan ilişkisi sınırlı. Fakat, Bill Gates’in servetini katlamasına ve dünyanın en zengin adamı olmasının sebebinin Michael Larson olduğunu biliyor.

DEMİRYOLU VE TURİZMDE VAR

Dünyanın en zengin insanının arkasındaki adam

Haberin Devamı

Larson, Gates’in kişisel yatırımlarını yöneten Cascade Yatırım’ın başında. Cascade Yatırım Bill Gates’in Microsoft hisselerini satmasıyla gelen parayla dönen bir işletme. Larson son 20 yıl içinde Gates’in parasını oldukça akıllı alanlara yatırdı. Gates şu an Kanada Ulusal Demiryolu şirketinin ortağı. Microsoft’un kurucusu emlak işinde de oldukça sağlam yatırımlara sahip. San Fransisco’da bir Ritz Carlton oteli var. Gates ayrıca dünyaca ünlü oteller zinciri Four Season’ın da ortaklarından biri. Bu büyük yatırımların sadece küçük bir kesim tarafından bilinmesinin sırrı ise Larson. Yaptığı anlaşmalarda karar aşamasına kadar Bill Gates’in adını ağzına bile almıyor. Hiçbir PR çalışmasında Gates’i işin içine sokmuyor.
Bill Gates de gizliliğe önem veriyor. Gates bazen işlerini gizli tutmak için paranoyakça davranabiliyor. Örneğin Cascade çalışanlarının iş seyahatlerinde zorunlu bile kalsalar Four Seasons’ta kalmaları yasak. Ayrıca şu an 100 çalışanı olan Cascade’ye eleman alırken Larson insanlara bir gizlilik sözleşmesi de imzalatıyor. Bu sözleşmeye göre çalışanlar ayrılana kadar Bill Gates’in şirketin sahibi olduğuna ilişkin tek söz etmiyorlar.

‘İYİ Kİ MICHAEL VAR’

Bu yıl ABD Seattle’daki malikanesinde Larson’la çalışmalarının 20. yılı adına bir balo düzenleyen Gates burada, “Melinda (eşi) ve ben hayır işlerine daha çok vakit ayırabiliyoruz çünkü arkamızda Michael var” demişti.
(Bu makale Business Insider’dan Julie Bort’un yazısından ve Wall Street Journal’da Gates ile ilgili yazılan makalelerden derlenmiştir)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!