Tatlıcı’nın mirasına 10. ortak

Güncelleme Tarihi:

Tatlıcı’nın mirasına 10. ortak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 01:32

GAYRİMENKUL zengini Tatlıcı Ailesi’nin mirasına, ABD’den bir ortak daha çıktı.

Haberin Devamı

Bugüne kadar hiçbir veraset belgesinde adı geçmeyen ve Murat Levent Tatlıcı’yla evli olduğunu belirten Amerikalı gelin Donna Marie Tatlıcı, merhum Şehmuz Tatlıcı’nın 9 çocuğuna dava açarak mirasçılık belgesinin verilmesini istedi. Davalılardan Taha Tatlıcı, beyin kanserinden ölen kardeşi Murat Levent’in ABD’de hasta yatağında Donna Marie ile gayrimüslim geleneklerine göre yaptığı evliliğin geçersiz olduğunu iddia etti.

EVLİLİK TESCİL EDİLDİ

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 4 avukat aracılığıyla verilen dava dilekçesinde Donna Marie Tatlıcı’nın, Şehmuz Tatlıcı’nın 9 çocuğundan birisi olan Murat Levent Tatlıcı ile 12 Eylül 2012’de evlendiği anlatıldı. Murat Levent’in evlendikten 9 ay sonra, 11 Haziran 2013 günü beyin kanseri tedavisi gördüğü Amerika’da hayatını kaybettiği belirtilen dilekçede, “Yurt dışında yaşadığı için Donna Marie Tatlıcı’nın evliliği, 10 Şubat 2014’te Türk Konsolosluğu tarafından tescil edildi. Tescilin ardından evlilik, Şişli Nüfus Müdürlüğü’nün kayıtlarına yansıtıldı. Bodrum’da iki yıl önce kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şehmuz Tatlıcı’nın mirasından pay alabilmek için İstanbul 12.Sulh Hukuk Mahkemesi’nden veraset ilamı alan oğlu Taha Tatlıcı, kardeşi Murat Levent’in evli olduğunu dava dilekçesinde belirtmedi.

Haberin Devamı

BELGEDE ADI YOK

Mahkemeden alınan 18 Eylül 2013 tarihli veraset belgesinde Murat Levent’in çocuksuz ve bekâr olarak vefat ettiği yazdığı için Donna Marie’nın adı belgede mirasçı olarak yer almadı” denildi. Donna Marie’nın avukatları dava dilekçesinde Murat Levent’in vefatından önce hazırladığı 23 Şubat 2013 tarihli vasiyetnamede de müvekkillerinin mirasçı olduğunun açıkça belli olduğunu ifade ettiler.
Taha Tatlıcı’nın aldığı 18 Eylül 2013 tarihli veraset belgesinin iptalini isteyen avukatlar, “Donna Marie’nın hem evlilik hem de Murat Levent’in vasiyetnamesi nedeniyle mirasçı olduğunu gösterir veraset ilamının verilmesini istiyoruz” dediler. Taha Tatlıcı ve Sonuç Köse bu davanın reddini ve Donna Marie Tatlıcı tarafından Murat Levent Tatlıcı’nın hem terekesi hem de evliliğin iptali için ABD’de dava açıldığını bunun araştırılmasını talep etti.

Davalı 9 kişi

Haberin Devamı

1-Güler Tatlıcı 2- Gülşen İlter 3- Zülal Tatlıcı
4- Sonuç Köse 5- Berrin Tatlıcı 6-Şükran Uygun 7- Taha Tatlıcı 8- Şeyhmus Tatlıcı 9- Sevil Tülin Turner

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!