HSYK seçimi öncesinde karikatür tartışması

Güncelleme Tarihi:

HSYK seçimi öncesinde karikatür tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 17:24

YARIN yapılacak kritik Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimi öncesinde Türkiye Barolar Birliği’nin “barobirlik” adlı dergisindeki seçimi konu alan bir karikatür tartışma konusu oldu. Karikatürdeki, hakimin cübbesinin sağ yakasının bir kenarında kağıt paralar sıkıştırılmış şekilde tasvir edilmesine yargı mensupları tepki gösterdiler. Karikatürdeki, “Savcıya, yargıca rüşvet gibi zam. Vicdan ile cüzdan arasında” ifadesi de seçim öncesi yargı kulislerini karıştırdı.

Haberin Devamı

Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ, hakim ve savcılara seçim öncesi dün gönderilen dergideki karikatüre üzüldüklerini belirterek, şunları söyledi:

YPB LİSTESİNE OY KARŞILIĞI ZAM

“Siyasi iktidar yargıç savcıları güce tapan ve menfaatine düşkün bir güruh olarak değerlendirmiş ve seçimlerde bir hükümet projesi olan YBP listesine oy vermeleri karşılığında maaşlarına zam yapmayı vaadetmiştir. Üstelik bu zam emekliler ile diğer yargı çalışanlarını kapsam dışında bırakmaktadır. Diğer yandan vaadedilen düzenlemenin TBMM’de görüşülmesi bile seçim sonrasına bırakılmıştır.

AHLAKSIZ TEKLİFTİR AMA

Gerçekten siyasi iktidarın yargıç ve savcılara yaptığı ahlaksız bir tekliftir, rüşvet teklifidir. Değerli meslektaşlarımız onur ve kişiliklerine saldırı teklifini kabul etmediklerini 12 Ekim Pazar günü seçim sandıklarında ifade edecektir.

Haberin Devamı

KARİKATÜR BİZİ ÜZDÜ

Hal böyleyken TBB’nin 2014 Eylül sayısında yargıç ve savcıların cüppelerinin yakasında cüzdan var şeklinde karikatürize edilmesi bizleri ve meslektaşlarımızı fazlasıyla üzmüştür. Keşke bu karikatür için seçim sonrasını bekleselerdi. Zira o zaman meslektaşlarımızın söz konusu ahlaksız teklifi kabul etmediklerini göreceklerdi. Unutmayalım ki yargıç ve savcıların öncelikli değerleri kimlik ve kişilikleridir. Buna saygı duymakta herkesin boynunun borcudur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!