Akıllı telefonlar büyüdü şimdi dev tabletler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Akıllı telefonlar büyüdü şimdi dev tabletler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 16:57

Telefonlardan sonra tabletler de büyüyor. Teknoloji şirketlerinin sunmaya başladığı yeni tablet modelleri 20 inçlik dev boyutlara ulaşıyor.

Haberin Devamı

AKILLI telefonlar 4 inç, 5 inç derken 6 inç ekran boyutuna kadar çıktı. Ele avuca sığmayan yeni akıllı telefon modellerine bu kez tablet bilgisiyarlar ayak uyduruyor. Küçük ekranlı modellerden sonra şimdi de 13 inçlik ekran boyutuna sahip olan yeni modelleri tüketicilerin beğenisine sunmaya başlayan teknoloji devleri, bu alanda yeni bir rekabete hazırlanıyor.

Akıllı telefonlar büyüdü şimdi dev tabletler geliyor
APPLE DA YER ALACAK

iPhone 6 modellerinden sonra gelecek hafta yeni bir tanıtım yapacağını duyuran Apple, iddialara göre yeni iPad modellerini tanıtacak. Bu modeller arasında da 12.9 inçlik ekrana sahip olacak dev bir iPad dikkat çekecek. Apple’ın ezeli rakibi Samsung ise büyük ekranlı tablet modellerini daha önce tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Galaxy Note Pro adındaki seriyle ekran boyutunu 12 ince kadar çıkaran şirket, bu segmentte yer almıştı. Microsoft ise tablet modeli olan Surface’e geçtiğimiz aylarda 12 inç ekran boyutuna sahip olan yeni bir model eklemişti. Dev ekranlı tabletler konusundaki son çıkış yapan marka ise Lenovo oldu. Geçen hafta Yoga Tablet 2 serisini tanıtan şirket, dahili bir projektöre ve 13.3 inçlik ekrana sahip olan ‘Pro’ modelini tanıttı.

PROFESYONELLER İÇİN

Neredeyse bir dizüstü bilgisayar kadar ekrana sahip dev ekranlı tabletler, iş hayatında kullanılmak üzere tasarlandı. Bilgisayarların yerini alması için geliştirilen bu modeller, yüksek çözünürlük, hızlı işlemci özellikleriyle profesyonellerin daha verimli çalışabilmesi için tasarlanıyor. Ofis uygulamalarının yanı sıra tasarımcılar gibi yüksek grafik kalitesi arayanlar da bu tabletleri tercih ediyor.

Haberin Devamı

Küçük tablete cazip fiyat

PROFESYONEL tablet bilgisayar almayı düşünmeyenler için ise daha küçük ekranlı tablet modelleri cazip fiyatlarla kullanıcılara sunuluyor. 7 inçlik ekran boyutundan başlayan bu tabletlerin fiyatları ise yapılan indirimlerle 350 TL civarında yer alıyor. Samsung, Lenovo, Asus, LG, Casper, Escort ve Acer gibi markaların 7 inç ile 8 inç arasında değişen ekranlı tablet modelleri aynı zamanda kullanıcıların ihtiyaç duyacağı performansı da sunuyor.

Haberin Devamı

Büyük ekranlı 5 profesyonel tablet

Akıllı telefonlar büyüdü şimdi dev tabletler geliyor

Apple Air Pro

12.9 inçlik ekran
A8 işlemci
4K ekran çözünürlüğü
iOS 8
Parmak izi okuma
3 GB ram
1549 TL*

Akıllı telefonlar büyüdü şimdi dev tabletler geliyor


Samsung Galaxy Note Pro

12.2 inçlik ekran
Dört çekirdekli 1.9 GHz işlemci
3 GB ram
8 megapiksellik kamera
Android 4.4.2 işletim sistemi
S-Pen
1249 TL

Akıllı telefonlar büyüdü şimdi dev tabletler geliyor

Microsoft Surface Pro 3

12 inçlik ekran
Intel i3, i5 ve i7 işlemci
4 GB ram
5 megapiksellik kamera
Windows 8.1 işlemtim sistemi
9 saat şarj ömrü
2000 TL*

Akıllı telefonlar büyüdü şimdi dev tabletler geliyor

Haberin Devamı

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

13.3 inçlik ekran
Dört çekirdeki 1.6 GHz Intel işlemci
2 GB ram
Dahili projektör
Android 4.4 işletim sistemi
8 megapiksel kamera
1500 TL*

Akıllı telefonlar büyüdü şimdi dev tabletler geliyor

Panasonic UT-MA6

20 inçlik ekran
Intel i7 2.1 GHz işlemci
Windows 8.1 Pro
16 GB RAM
4K ekran çözünürlüğü
Dokunmatik kalem
16 bin TL

HAFTANIN TRENDİ

Yürüyene şarj bedava

AKILLI telefonların en büyük sorunu olan kısa şarj süresine farklı bir çözüm geldi. Ampy adındaki yeni nesil şarj cihazı kullanıcıların yürüdükçe akıllı telefonlarını şarj edebilmesini sağlıyor. Paylaşılan bilgilere göre günde 10 bin adım atan biri bunun karşılığında akıllı telefonunu 30 dakika boyunca şarj edebiliyor. Test aşaması tamamlanan Ampy, gelecek aylarda 75 dolarlık etiket fiyatıyla satışa çıkacak.

UYGULAMA

Haberin Devamı

Kaza raporu ‘cep’e girdi

TRAFİK kazalarından sonra tutulan kaza tutanakları uygulamalarla akıllı telefonlara taşınıyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından iOS ve Android platformları için geliştirilen mobil uygulamalar tıpkı kağıtlarda olduğu gibi doldurulabilecek ve anlık olarak sisteme bildirilecek. Böylece kaza geçiren sürücüler kâğıt form ve kalem kullanmadan tutanak doldurma işlemlerini akıllı telefonlarından hızlıca yapabilecek. Buna ek olarak araç plakası ve T.C. kimlik numarası bilgilerinin girilmesiyle beraber kullanıcıların birçok bilgisi otomatik olarak ekrana getiriliyor.

OYUN

İlk ışığa dönüyor

EN popüler konsol oyunları arasında yer alan Sucker Punch şirketinin geliştirdiği ‘inFamous: First Light’ ile adrenalin yine zirveye çıkıyor. Hem grafik hem de hikaye kurgusu olarak beklentilerin üzerine çıkmayı başaran inFamous: First Light’ta ilk kez yan karakterlerden biri olan ‘Fetch’ kontrol edilebiliyor. Oyun, yeni nesil oyun konsollarının özelliklerinin neredeyse tamamının kullanılmasına izin veriyor. Playstation 4 ve Xbox One için satışta bulunan oyun, şu anda Türkiye’deki raflarda da yerini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!