İnternette ‘yıldız’ oyununa gelmeyin

Güncelleme Tarihi:

İnternette ‘yıldız’ oyununa gelmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:29

TEK yıldız kategorisine giremeyecek oteller internet üzerinden “4 yıldızlı” diye pazarlanabiliyor. Bu otellerde bırakın yüzme havuzunu, spor salonlarını, barları, kahvaltının yapılabileceği bir yemek salonu bile yok.

Haberin Devamı

YURTİÇİ ve yurt dışı seyahatlerinde otel rezervasyonlarını internet üzerinden yapanlar, uyanık bazı işletmelerinin yıldız oyununa gelebiliyor. Bu da, tek yıldız kategorisine giremeyecek otellerin internet üzerinden otel rezervasyon işlemi gerçekleştiren sitelerde, 4 yıldızlı diye pazarlanabilmesinden kaynaklanıyor. Uluslararası kıstaslara göre 4 yıldız kategorisine giren otellerde, yüzme havuzu, 100 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği lokanta, spor, dinlenme ve toplantı yapabilen salonlar, kahve ya da içki içebileceği barların bulunması gerekiyor. Odalarda da mini bar ve kıymetli eşyaların konulabileceği kasaların olması şartlar arasında.

KAHVALTIDA PİRİNÇ LAPASI
İnternet üzerinden 4 yıldız diye pazarlanan bazı otellerde ise bırakın yüzme havuzlarını, spor salonlarını, barları, kahvaltının yapılabileceği bir yemek salonu dahi bulunmuyor. Kahvaltı diye pirinç lapası benzeri yiyecekler odalara tabakla servis edilip, yatak üzerinde yemek zorunda bırakılıyor. Bu da, otellerin tanıtımında ekstra hizmet veriliyormuş gibi imaj yaratılarak sunuluyor.

Haberin Devamı

İnternette ‘yıldız’ oyununa gelmeyin

İki kişilik yatak...

TEK KİŞİLİK YATAKTA İKİ KİŞİ
Odalarda ise mini bar (küçük buzdolabı) ve kıymetli eşyaların konulabildiği kasaların olmadığı gibi kıyafetlerin asılacağı bir dolap dahi bulunmayabiliyor. Müşteriler, dünyanın dört bir yanında yer alan binlerce oteli internet üzerinden pazarlayan uluslararası kuruluşların sitelerine resimlerini koyduğu otel odalarıyla yakından uzaktan ilgisi olmayan tek kişinin sığabileceği yataklarda iki kişi yatmak zorunda kalabiliyor. Oda değişikliği taleplerinde ise müşteriden 2 kat fiyat farkı talep edilebildiği gibi rezervasyonu iptal edip, başka bir otele geçmek için ayrılmak istenildiğinde ise konaklama bedelinin yarısı kadar rezervasyon iptal bedelleri de istenebiliyor.

YETERİNCE ARAŞTIRMIYORLAR
Tüm bunlar, internet üzerinden otel rezervasyon işlemi gerçekleştiren kuruluşların listelerine dahil ettikleri otelleri yeterince araştırmamasından kaynaklanıyor. Otellerinde ki bir kaç oda ve bölümü 4 ya da 5 yıldız özelliğinde dizayn edip sadece bu bölümlerin resimlerini internete koyan bu otel işletmeciler, internete yükledikleri bu resimleri, sahte konuk yorum ve değerlendirme notları ekleyerek, daha da pekiştiriyor. Bu tip otellerin internette gerçekleştirdiği yıldız oyununu bozmanın yolu belgelemekten geçiyor. Belgelemek için de otelden aldığınız faturaları, kredi kartı ekstrelerini saklamakla kalmayıp otel ve kalınan odada ki her ayrıntıyı da daha sonra hak talep etmek için fotoğraflamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Booking.com yıldızları söktü

ARALARINDA Türkiye’nin de bulunduğu dünyanın dört bir yanında ki binlerce oteli internet üzerinden pazarlayan rezervasyon kuruluşu Booking.com, Hürriyet Tüketici Köşesi’nin yaptığı şikayet başvurusunu araştırarak, Moskova Novokuznetskaya Street’teki Delight Hotel’in yıldız oyununu bozdu. Yaptığı araştırmanın sonucunda, söz konusu otelin 4 yıldız kategorisinde olmadığını tespit eden booking.com, otelin internet sitesinde ki tanıtımında yer alan 4 yıldızını sökerek, yıldızsız kategorisine aldı. Otelin şikayet başvurusunda bulunanlara da ödedikleri bedelin beli bir oranında para iadesinde bulunmasına karar verdi. Ayrıca odalardaki bazı eksikliklerin giderilmesini de sağladı. Bu yolla, tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçmiş oldu.

Haberin Devamı

Booking.com Tüketici Servisi ekibinden Anna Hollingsworth ve Aysun Sezgin’in konuyla ilgili açıklamasında, “Otel de bu bilgileri teyit etti. Ayrıca, otelde ki standart çift kişilik odalarda 90 ile 130 santimetre arası genişlikte tek kişilik yatakların da bulunduğu, kahvaltının odalara servis edildiği bilgisi de otel tarafından doğrulandı” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!