Tire'den mesaj verdi

Güncelleme Tarihi:

Tireden mesaj verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:07

Tire Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Müzesi ve Gölet Restoran’ın açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Köylünün ekip biçtiği malları satmayacağız." sözünün arkasında olduklarını belirterek, Gökçen’de 45 dönüm araziyi alan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’i vazgeçirdiğini açıkladı. Kocaoğlu, "Gökçen'deki 45 dönüm araziyi alan Mehmet Birlik'le görüştüm ve mutabık kaldık. Teminatını yakıyor ve araziyi almaktan vazgeçiyor. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Tire Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Müzesi ve Gölet Restoran törenle hizmet girdi. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için birlik ve beraberlik çağrısını yineledi. Siyasetin ülke için yapılacağını ifade eden Kocaoğlu, “Siyaset, belediye başkanının yönettiği il, ilçe, büyükşehir için yapılır. Bu köy mallarının satılması konusu çok konuşuldu, çok irdelendi. Yerel seçimlerden evvel ulaşabildiğimiz bütün köylerimizi gezdik ve şunu söyledik ve sonuna kadar da bu söylediğimizin arkasındayız. Köylünün, vatandaşın kullandığı, ektiği biçtiği, geçimini sağladığı, hayatını sürdürdüğü, belediyelerimize geçen malları satmayacağız. Bu vatandaşlarımızın kullanmasını sürdüreceğiz ama olayı çarpıtmayalım. Biz, Tire Belediyesi otelini, işhanını, Gökçen'den devralınmış binaları, daireleri satmayacak demedik. İki gündür de Gökçen'deki 45 dönüm araziyi alan Mehmet Birlik'le görüştük ve bir konuda mutabık kaldık. Teminatını yakıyor, araziyi almaktan vazgeçiyor. Kendisine bu anlayışından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu. Gazetelerde yer alan, "Köylünün malını ham yaptılar" sözlerine tepki gösteren Kocaoğlu, "Bir de ham hum şaralop çıktı. Ham hum şaralop, göz açıp kapayıncaya kadar bir şeyi götürmek anlamına gelir. Bizim anladığımız budur. Biz, ham yaptırmayacağız diyoruz. Yani yediremeyeceğiz diyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Tire Belediye Başkan Tayfur Çiçek ise İl Özel İdare’den, köy tüzel kişilikleri mallarından bir kıymık bile satmadığını belirterek, “Mallarımızla ilgili yazılıp çizilenlere hukukçularımız cevap verecek. Kimsenin yazdığı çizdiği, yalan konuştuğu da yanına kâr kalmayacak.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!