Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 12:44

BİNGÖL’de şehit düşen Başkomiser 30 yaşındaki Hüseyin Hatipoğlu, bugün memleketi Amasya’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin 3 yıllık eşi Sibel Hatipoğlu törende gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in, önceki dün akşam ekibiyle birlikte Kobani için düzenlenen eylemlerde zarar gören esnafın iş yerlerinde incelemelerde bulunması sırasında, yaklaşan bir araçtan uzun namlulu silahlarla üzerlerine ateş açılması sonucu şehit olan Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu bugün memleketi Amasya’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Hatipoğlu’nun cenazesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi morgundan alınarak Hızırpaşa Mahallesi’ndeki babasının evine getirildi. Hatipoğlu ailesinin tek erkek çocuğu şehidi uğurlamak için yüzlerce Amasyalı, baba evine akın etti.

Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

ŞEHİT KIZI ANNESİNİN KUCAĞINDA BABASINA VEDA ETTİ

Burada yakınlarından helallik alındı. Şehidin babası 60 yaşındaki İlyas ve anne 57 yaşındaki Adeviye Hatipoğlu gözyaşlarına boğuldu. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı. 28 yaşındaki eşi Sibel Hatipoğlu şehit eşinin tabutuna dokunarak gözyaşı döktü. 1.5 yaşındaki kızı Yaren’de yakınlarının kucağında olup biteni izledi. Eşi Sibel Hatipoğlu, kızını kucağına alarak dua etti. Dua edilmesinin ardından şehidin yakınlarından helallik alındı.

CENAZE TÖRENİNE İKİ BAKAN KATILDI

Şehidin cenazesi daha sonra konvoy eşliğinde Sultan 2’nci Beyazıt Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Aras, Amasya Belediye Başkanı Ak Partili Cafer Özdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

ŞEHİT BABASI TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Cenaze töreni sırasında 30 kişilik bir grup caminin önünde ellerine Türk bayraklarını alarak ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Törende şehidin babası ve akrabaları taziyeleri kabul etti. Bakan Ala ve Bakan Yılmaz’da şehit babası İlyas Hatipoğlu’nun yanına giderek taziyede bulundu.

Haberin Devamı

Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu son yolculuğuna uğurlandı


BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI


Şehit Hüseyin Hatip Hatipoğlu için öğle namazı ardından Amasya Müftü Vekili Adem Ayrancı tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namaz sonrasında şehidin annesi Adeviye Hatipoğlu, eşi Sibel Hatipoğlu ve şehit kız kardeşi 26 yaşındaki Hatice Hatipoğlu tabunun başına gelerek ağıt yaktı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı sonrasında Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun cenazesi Tekirdede Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte defnedildi. Bakan Ala ve Bakan Yılmaz, şehitlikte düzenlenen defin törenine de katıldı.

ŞEHİT TAZİYESİNE GİDERKEN KAZA
BİNGÖL’deki saldırıda şehit olan komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun taziyesine giden akrabalarını taşıyan otomobil, Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde TIR ile çarpıştı. Kazada 64 yaşındaki Seher Ateş yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde Göksun-Andırın karayolunun 7’nci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, Adana’nın Kadirli İlçesi’nden Amasya’ya giden 46 yaşındaki Ersin Ateş yönetimindeki otomobil, Taşoluk Mahallesi yakınlarında 55 yaşındaki Ali Özdemir’in kullandığı TIR ile çarpıştı. Kazada otomobilde sıkışan Seher Ateş olay yerinde ölürken, otomobil sürücüsü Ersin Ateş ile yanında bulunan 52 yaşındaki Nigar Ateş yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınan yaralılar, Göksun Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Seher Ateş’in cesedi ise otopsi için morga konuldu. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, Ateş ailesinin, Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan komiser Hüseyin Hatipoğlu ile akraba oldukları ve taziye ziyareti için Amasya’ya gittikleri öğrenildi. TIR sürücüsü Ali Özdemir’in gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



Öte yandan şehit eşi Sibel Hatipoğlu arkadaşlarına, eşinin 16 Eylül 2012’de Bingöl’de 8 polisin şehit olduğu mayınlı saldırıda aynı timde bulunduğunu, eşinin arkadaki araçta olduğu için kurtulduğunu söyledi. Kurban Bayramı tatili nedeniyle Ordu’ya baba evine gelen Sibel Hatipoğlu’nun tatil bitiminde Bingöl’e eşinin yanına gideceği, burada kaldıkları evden polis lojmanlarına taşınıp Amasya’ya ailesinin yanına gitmeyi planladıkları bildirildi. Bingöl’deki gelişmeleri sürekli sosyal medya ve televizyondan takip eden Sibel Hatipoğlu’nun eşiyle sürekli telefonda görüştüğü, şehit olmadan bir saat önce yaptıkları telefon görüşmesinde ise eşinin kendisine, "Buralar çok karışık, siz gelmeyin, izinler iptal edildi. Çocuğuma iyi bak. Ortam sakinleşince ben de Ordu’ya gelip, birlikte Amasya’ya gideceğiz" dediği belirtildi.

Sibel Hatipoğlu’nun olaydan bir gün önce şehit olan eşiyle yine telefonda görüştükleri, izinlerin iptal olduğunu duyunca, bu görüşmeden sonrada Facebook hesabından, "Kanı bozuk soysuzlar burada o... çocukluğu yapacağınıza buyrun Kobani’ye" yazısını paylaştığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!