Jandarma okul servislerini denetledi

Güncelleme Tarihi:

Jandarma okul servislerini denetledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 12:39

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri, taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servislere karşı denetimlerini sıklaştırdı.

Haberin Devamı

Bozova Şehit Öğretmen Metin Kaynar İlk ve Ortaokulu’na taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servislere yönelik olarak okul önünde uygulama yapan ekipler, sürücülerde ve araçlar bulunması gereken evrakları kontrol etti. Uygulamada, başta okul servislerinde rehber öğretmen bulunup bulunmadığı denetlendi. Araç içerisinde sivil kişilerin olup olmadığı, fazla öğrenci taşınıp taşınmadığına bakan ekipler, aracın arka bölümündeki okul taşıtı ibaresi, cam ve pencerelerin kilitli olması ile sürücü tarafından aracın kapılarının otomatik açılıp açılmadığını inceledi.

Araçlardaki bakım ve onarım takip formu, özel izin belgesi, yangın tüpü, sağlık çantası, emniyet kemeri, yetkili sürücü belgesi, mesleki yeterlilik belgesi bulunup bulunmadığı da kontrol edildi. Evrak eksiği görülen sürücülere cezai işlem uygulanırken, eksikliklerin bir an önce tamamlanması konusunda süre tanıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!