Ulubey Kanyonu'na cam teras

Güncelleme Tarihi:

Ulubey Kanyonuna cam teras
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 12:33

AMERİKA Birleşik Devletleri’ndeki Grand Kanyonu’ndan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Uşak’taki Ulubey Kanyonu’na dünyanın en büyük cam terası yapılıyor.

Haberin Devamı

Zafer Kalkınma Ajansı, Uşak İl Özel İdaresi, Ulubey Kaymakamlığı ve Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Park Kanyon Cam Teras projesi 1 milyon 100 bin liraya mal olacak. Proje olumsuz hava şartları yaşanmadığı takdirde iki ay sonra bitirilecek. Dünyanın ikinci büyük kanyonunda yapımı devam eden cam terasın bölgeye turist çekerek turizmi geliştireceğini ifade eden Park Kanyon Cam Teras Proje Başkanı İrfan Çoruk, "Ulubey ilçesi 5 bin yıllık bir medeniyete ev sahipliği yapan bir bölgedir. Bölgede yaşayan medeniyetlerin halen izlerini taşıyan kanyona yapılacak dünyanın en büyük cam terasının turist çekeceğini düşünüyoruz. Cam terasın Ulubey İlçesi’nin turizmini geliştireceğine inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Ulubey Kanyonu’na gelen ziyaretçilerin cam terasın üstüne çıkarak bir nevi gökyüzünden doğal güzelliği seyredeceğini belirten Çoruk, yerden yüksekliği 150 metre olan cam terasın uzunluğunun 12 metre, genişliği 14 metre toplam alanının ise 135 metrekare olacağını kaydetti. Cam terasın temeline 500 ton beton atılacağını vurgulayan İrfan Çoruk, "Teras demirlerinin ağırlığı ise 90 ton civarında olacak. Hiçbir güvenlik sorunu olmayan cam terasa 50’şer kişilik gruplar çıkacak. Kanyonda cam terasın haricinde gezi alanları, restoran ve sosyal donatılar da yer alacak. Terasın üzeri kurşun geçirmez camdan 10’ar milimetrelik üç parçadan oluşan 30 milimetre kalınlığında camla kaplanacak. Lazer let ışıklarla donatılıp geceleri de görsel şölen sunulacak. Dünyanın en büyük cam terası 1 milyon 100 bin TL’ye mal olacak. Cam terasın hizmete açılmasının ardından kanyona turist akını olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

GEMİ GÜVERTESİ ŞEKLİNDE TASARLANDI

Park Kanyon Cam Teras Projesi’nin gemi güvertesi şeklinde tasarlandığını ifade eden Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu ise, "Ulubey Kanyonu cam teras ile bölgeyi izlemeye gelenler seyir zevkini adeta ayaklarının altında yaşayacak. 76 kilometre uzunluğundaki Ulubey Kanyonları, özellikle doğa meraklıları için önemli turistlik alanlar arasında yer alıyor. Dünyanın ikinci büyük kanyonu olmasına rağmen turizm potansiyeli açısından bugüne kadar beklenen ilgiyi göremeyen kanyona turist çekmek için bu projeyi hayata geçirdik. Kanyona hakim bir alanda gemi güvertesi şeklinde tasarlanan cam teras yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ulubey Kanyonu geçen yıl tabiat parkı ilan edildi. Doğal bir cenneti andıran Ulubey Kanyonu cam terasın hizmete açılmasıyla ilçemiz turizmine hak ettiği değeri kazandıracak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!