"PKK Almanya’da, IŞİD’le savaşmak için adam topluyor"

Güncelleme Tarihi:

PKK Almanya’da, IŞİD’le savaşmak için adam topluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 12:22

IŞİD örgütünün Suriye’de Kürt yoğunluğuyla bilinen Kaboni’ye yoğun saldırılar yapmasıyla Almanya’da protesto gösterilerine hız veren PKK’nın, IŞİD’le savaşmak üzere Almanya’da adam topladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Konuyu gündeme getiren Kölner Stadt Anzeiger gazetesi, “PKK Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde adam toplamaya çalışıyor. Başarılı olurmu bilinmez. Ama yasaklı organizasyon PKK’nın gençlik kolları IŞİD törer militanlarıyla savaşmak için adam toplamaya dönük tanıtımlar yapıyor” dedi.

PKK’nın IŞİD’e karşı adam toplama girişiminin Almanya iç istihbaratı tarafından yakın takibe alındığını bildiren gazete, “Anayasayı Koruma Kurumu gelişmeyi dikkatle izliyor.” dedi. PKK’nın bu çalışmayı yazın başlattığını bildiren gazete, bunun için internetin de aktif olarak kullanıldığını kaydetti.

Gazete, “Kürt hareketinin ‘Komalem Civan’ denilen bu gayretini Anayasayı Koruma Kurumu’nun takip ettiğini, sorumuz üzerine Eyalet İçişleri Bakanlığı da doğruladı. KRV Anayasayı Koruma Kurumu Başkanı Burkhard Freier eyül ayı başında eyalet parlamentosunu, Selefilere karşı bu karşıt hareket hakkında ilk kez bilgilendirmişti.” dedi.

KRV’deki genç Kürtlerin PKK’nın bu çağrısına katılıp katılmadığının henüz bilinmediğini aktaran Kölner Stadt Anzeiger, “İçişleri Bakanlığı’ndan bir sözcünün söylediğine göre güvenlik birimleri bu konuda henüz bir bilgiye ulaşamadı. KRV’de yaşayan Kürtlerin bir çoğu Alman vatandaşı. Kürt bölgesine seyahat ise ‘akraba ziyareti’ şeklinde deklere edilir. Ancak ondan sonra ne olur, bunu tespit etmek zor.” dedi.

Ancak örneğin Frankfurt’taki Kürt STK’sı Civaka Azad’dan kimsenin böyle bir kampanyadan haberi olmadığını kaydeden gazete, “Sözcü Can Çiçek, ‘Bu çağrıdan bağımsız şekilde bugünlerde tüm dünyadan Kürtler Kobani bölgesine akın ediyor” sözlerini aktardı. Kürtlerin kendilerini “yalnız bırakılmış” hissettiğini hatırlatan Çiçek, durumdan dolayı gidenlerin bazılarının silah da kullanabileceğini belirtti. Diğer yandan Kölner Stadt Anzeiger gazetesi, Anayasayı Koruma Kurumu’nun verdiği bilgilere göre; sadece Rhein ve Ruhr bölgesinden 130 civarında kişinin IŞİD’e katılmak için savaş bölgesine gittiğini aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!