Olaylar dün gece az da olsa devam etti

Güncelleme Tarihi:

Olaylar dün gece az da olsa devam etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 12:02

IŞİD’in Kobani’ye düzenlediği saldırıları protesto etmek amacıyla Mardin’in Nusaybin, Şırnak’ın Silopii Hakkari'nin Şemdinli ilçeleri ile Van'da gösteriler dün gece de devam etti.

Haberin Devamı

MARDİN'DE YOL KAPATTILAR

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde dün akşam saatlerinde PKK’nın şehirlerdeki gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’nin (YDG-H) çağrısı ardından toplanan kalabalık grup Türkiye’nin Irak’a açılan uluslararası transit karayolunu barikatlar kurarak trafiğe kapattı. Yolu trafiğe açmak için kendilerine müdahale eden polislere havai fişekler, taş ve molotof kokteylleri atan göstericiler, uzun araç kuyruklarını oluşmasına neden oldu. Polisin havaya ateş açmasına rağmen dağılmayan göstericilere ilçede önlem alan askerler de zırhlı araçlarla eşliğinde müdahale etti. İlçenin ara sokaklarına dağılan ve burada da eylemlerine devam eden göstericiler, zaman zaman karayoluna inerek yolu aralıklarla yolu trafiğe kapattı, kimlik kontrolü yaptı.

Haberin Devamı

Olaylar dün gece az da olsa devam etti


SİLOPİ’DE BİBER GAZI HASTANELİK ETTİ

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde de Kobani’ye destek amacıyla yasa dışı gösteriler yapıldı. Yenişehir Mahallesi’ndeki Silopi Adliye Sarayı önünde nöbet tutan zırhlı araçtan 6’ncı Cadde’te toplanan ve büyük bölümü küçük yaştakilerden oluşan bir grup göstericiye, dağılmaları için gaz bombası attı. Gaz bombalarından birinin 5 katlı bir binanın 3’üncü katındaki Saliha Kutlu’nun evinin balkon kapısının penceresini kırarak odaya isabet ettiği öne sürüldü. O sırada odada uyuyan 12 yaşındaki Melek Kutlu ile 17 yaşındaki Dilan Kutlu biber gazından etkilendi. Çığlıklar üzerine odaya koşan anne 40 yaşındaki Saliha Kutlu da biber gazından etkilendi. Gazdan etkilenen 3 kişi yakınları tarafından Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Olaylar dün gece az da olsa devam etti


Yatakların tutuştuğu odada çıkan yangını ise Kutlu ailesi fertleri ve apartman sakinleri söndürdü. Hortumla sıkılan ve bidonlarla dökülen suyla alevler kısa sürede söndürüldü. Olaya tepki gösteren aile bireyleri daha sonra polis aracının yanına giderek polislerle tartıştı. Aynı evde oturan çocukların halası Vahide Kutlu, "Çocuklar burada uyuyordu. Biz de televizyon izliyorduk. Hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Bir sesle biz buraya geldik baktık burası tutuşmuş. Çocuklar bağırınca biz çocukları aldık çok etkilendikleri için hemen hastaneye kaldırdık. Şu an durumları iyi. Ev bu hale gelince polislerin yanına gittik, ‘Neden böyle yapıyorsunuz’ dedik. Onlar da "Çocuklar atıyor" dedi. Çocuklar burayı bu hale getirebilir mi? Bir de üçüncü katta oturuyoruz. Onlar yapıyor çocukların üzerine atıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

VAN’DA OLİMPİK HAVUZA MOLOTOFLU SALDIRI

Van’da Kobani’ye destek amaçlı yapılan gösterilere, dün gece saatlerinde de devam edildi. Yapılan gösteriler sırasında Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde bulunan kapalı olmpik yüzme havuzuna da yüzleri kapalı bir grup tarafından molotofkokteyli atıldı. Yapılan saldırıda binanın giriş kapısının camı kırılırken, küçük çaplı yangın çıktı. Yangının kendiliğinden söndüğü belirtildi.

Olaylar dün gece az da olsa devam etti

VAN'DAKİ OLAYLARDA ÖLÜ SAYISI 2 OLDU

VAN’da Perşembe akşamı mahalle aralarında çıkan olaylarda ateşli silahla yaralanan 18 yaşındaki Yunus Aktaş tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamadı. Aktaş ile birlikte Kobani’deki IŞİD saldırısını protesto etmek amacıyla Van’da düzenlenen gösterilerde ölenlerin sayısı 2’yi yükseldi.

Haberin Devamı

Kobani’ye destek amaçlı yapılan gösterilerde Perşembe akşamı Beyüzümü ile Seyrantepe Mahallesi’nde olaylar çıktı. Yollara kapatıp ateş yakan ve slogan atan gruba polis gözyaşartıcı gaz ve basınçlı su ile müdahale etti.

Göstericiler kendilerine müdahale eden polise taş ve molotof kokteyli attı. Olaylar sırasında Yunus Aktaş ve Savaş Yücedağ silahla yaralandı.

Yücedağ, kaldırıldığı hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edilirken, Aktaş ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Aktaş, bu sabah tüm madahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece Serhat Mahallesi’nde salı günü çıkan olaylar sırasında hayatını kaybeden Hamit Caner ile birlikte Van’da hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Muş, Batman, Adana, Gaziantep ile birlikte 32’ye çıkmış oldu.

ŞEMDİNLİ’DE İŞ MAKİNASI YAKILDI

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde karokal inşaatında çalıştığı belirtilen iş makinası bir grup PKK’lı tarafından ateşe verildi. İş makinasında büyük hasar meydana geldi.

Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaklar Köyü yakınlarında bulunan Hara Tepesi’ndeki askeri karakol inşaatına dün akşam saatlerinde gelen PKK’lı grup, dozeri yakıp uzaklaştı. Güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı.

Olaylar dün gece az da olsa devam etti

DİYARBAKIR’DA KONUŞLANDIRILAN ASKER KIŞLALARINA DÖNDÜ

IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla Diyarbakır’da 6 Ekim akşamı başlayan ve günlerce süren olaylarda 12 kişi hayatını kaybetti. Kentte 5 gün süren olaylarda çok sayıda kişi yaralanırken, kamu binaları, bankalar, iş yerleri zarar gördü. Olayların tırmanması üzerine 7 Ekim günü kent merkezi ve ilçelerde sokağa çıkma yasağı kararı alınırken, kilit noktalara asker yerleşti. Zırhlı araçlarla birlikte 3 gündür görev yapan askerler, bu sabah bulundukları noktalardan geri çekildi. Kentte bugün hayat normale dönerken, olayların sıklıkla yaşandığı noktalara polis yerleşerek güvenlik önlemi aldı.

Olaylar dün gece az da olsa devam etti

CİZRE'DE YAŞAM NORMALE DÖNDÜ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşam bugün sona normale döndü. 5 gün devam eden eylemler nedeniyle kentin bir çok semtinde oluşan çöp yığınları Belediye Ekipleri tarafından bugün sabah saatlerinden itibaren temizlenmeye başlandı. Kentte devrilen elektrik direkleri, yolların trafiğe kapatılması için konulan çöp konteynırları yine ekipler tarafından kaldırıldı. İlçede esnaflarda işyerlerini açarak temizliğe başladı.

Olaylar dün gece az da olsa devam etti

GAZİANTEP’TE STK’LARDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kentte 4 gündür devam eden IŞİD protestolarında, karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi öldü, 3’ü polis 20 kişi yaralandı. Yaşanan bu olayların ardından Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nda 13 derneğin bir araya gelmesiyle oluşturulan Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu, olayların büyümemesi ve protestoların durması için halkı sağduyulu olmaya davet etti.

Platform adına konuşan Cizreliler Derneği Başkanı Cemal Kadooğlu, gelişmiş demokrasilerde toplumların taleplerini şiddete başvurmadan ifade ettiğini hatırlatarak şöyle konuştu:
"Suriye’de yaşanan insanlık dramına tepki vermek ve duyarlılık göstermek tabi ki en vicdanlı duruştur. Bizler de bu vicdanlı duruşa ortak olduğumuzu belirtmek isteriz. Ancak bu hakkı ifade etmek için şiddet kullanılması, insanların hayatlarını kaybetmesi vicdanlarımızı karartmıştır. Ülkemizin son yıllarda yaşadığı barış sürecini sabote etmeye yönelik olan bu provokasyonlar halkımız tarafından fark edilmiş ve sağduyuyla kınanmıştır. Şehrimizde ve ülkemizde yaşanan her türlü provokasyon kardeşliğimizi, uyumumuzu ve birlikte yaşama iradesini bozmaya yöneliktir. Bu nedenle herkesi daha duyarlı olmaya, sağduyuya ve çocuklarımıza daha huzurlu bir ülke ve Gaziantep bırakmak için daha fazla çalışmaya çağırıyoruz."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!