Terim: Ben iyi top oynatmakla mükellefim

Güncelleme Tarihi:

Terim: Ben iyi top oynatmakla mükellefim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 02:05

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Terim, "En küçük hatanızın cezasını santra yaparak çekersiniz" dedi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, "Gol sıkıntısı ve futbol anlamında sıkıntı görünüyor. Bunun Milli Takım'a yansıması nasıl oluyor? Milli Takım'a katılan futbolcuların kondisyonu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Terim, "Bugünün özetini şöyle yapabiliriz. İkinci yarı özellikle 60'tan sonra fiziğimizin düştüğü bir gerçek. Fiziği belirli bir noktada tutmak için önde olmanız çok önemli. Hiç kalenize gelmeden ilk gelende gol yemeniz mental olarak da sizi bitiriyor. Sonra ortak halde yapılan hatayla yeniden cezayı kesiyorlar. Bu da fiziğimizle beraber çökerten olaylardan bir tanesi mental olarak. Yakaladıklarınızı atacaksınız. Çünkü siz yakalanmadan da gol yiyorsunuz. Fırsat olmadan da gol yiyoruz. Bunları atacaksınız. Attıktan sonra fiziğiniz iyi de olmasa moralle onu dengelersiniz. Oynayarak da rakibi üzerinize çekebilirsiniz. Fizikte düşüş oldu. Ama bunun sebeplerden biri mental" yanıtını verdi.
"İki maç hayal kırıklığına uğrattı. Sizi de hayal kırıklığına uğrattı mı? En çok üzüldüğünüz nedir bu maçlarda?" şeklindeki soruya Fatih Terim, "Biz de beklentilerimizin yanında bile değiliz. Sizdeki hayal kırıklığı belki ama bendeki biraz daha ötesi. İzlanda maçından sonra mağlubiyeti hakettik sözleri bugün için geçerli değil. Bugün oynanan 45 dakika, hangi takıma oynasak önde bitirmemiz gerekirdi. Minimum 12 hücum aksiyonu var ve en az yarısı gol pozisyonu. Millet kıyamet koparıyor penaltıyı soran yok. Demek ki çok önemli bir nokta. Penaltısı var, sarı kartı var, golü var. Uluslararası turnuvalarda en küçük hatanızın cezasını santra yaparak çekersiniz. Bizim hakem penaltıyı vermiyor. Atıyor. Bunlar bahane değil. Böyle oynadığımız maçı kazanmalıyız. Kazanamasak da 1-1 bitirmeliyiz. Hiç beklemediğimiz sonuçlar. En gerideyiz, sıkıntılıyız. Biliyoruz. Hemen toparlanmamız gerekiyor" cevabını verdi.

Haberin Devamı

"BEN İYİ TOP OYNATMAKLA MÜKELLEFİM"

"Bu maçta en çok neyin eksikliğini hissettiniz?" sorusuna ise tecrübeli teknik adam şöyle yanıt verdi:
"Bizim defans şikayetimiz devam edecek. Ülkenin defans şikayeti. Yüz bin defa çalışıyorsunuz, yüksek de bir top değil. Normal bir top. Ben iyi top oynatmakla mükellefim. Olaya müdahale etmekle mükellefim. Ben ve tüm antrenörler ferdi, şahsi hatalara mani olamayız. Ancak, bir tek şekilde olur. O da oyuncu değiştirerek. Yerine gelecek oyuncunun yapmayacağı manasına da gelmez. Esas düşünmemiz gereken konu, 45 dakika müthiş oynanan bir maçın sonucu bizim aleyhimize olmamalı. Bugün oyuncularıma söyleyecek bir şeyim yok. Birinci yarı oynadıkları oyun Türkiye liginin üstünde bir oyun. Mağlubiyet de üzüyor. Hele hele böyle sıkıntılı günlerde 3 puanla mutlu etmek isterdik ama kısmet değilmiş. Fizik konusunu zaten biz de teknik heyet olarak bakıyoruz. Gerektiği zaman da taktik müdahalelerle 90 dakikaya ekonomik olarak yayabilir miyiz diye kafa yoruyoruz."

Haberin Devamı

"NE ÜMİDİMİZİ, NE İSTEĞİMİZİ KAYBETMEYECEĞİZ"

"Bundan sonraki süreçte hataları nasıl çözmeyi planlıyorsunuz? Mehmet Topal'ı stopere çekmenizin nedeni neydi?" sorularına Terim, "Ömer cezalı. Ümit de yeni. Onu birden bire koymak istemedim. En mantıklısı Mehmet'ti. Fenerbahçe'de de zaman zaman stoper oynuyor. Çok da büyük hatalar yapmadı. Topu iyi kullanan defans oyuncularına genel olarak hepimizin ihtiyacı var. İnşallah bulacağız. Duran topla ilgili de, kesmemiz gereken bir toptu. Alçaktan geldi. Ondan önceki pozisyon da gol olabilirdi. Gole biz çanak tutuyoruz. Zaten hep beraber hata yaparsan gol oluyor. Bunların hepsini aşacağız, aşmak zorundayız. 8 maç var. Ne ümidimizi, ne isteğimizi kaybetmeyeceğiz" yanıtlarını verdi.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE LİGLERİNE BAKTIĞINIZ ZAMAN BU MAÇA GELEN SAYININ FAZLA OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Tribünlerin boş kalmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Terim şöyle konuştu: "Stada gelenlere teşekkür ediyoruz. Bilet fiyatları olabilir ama Türkiye liglerine baktığınız zaman bu maça gelen sayının fazla olduğunu görüyoruz. Hep beraber bunu halletmeliyiz. Seyircisiz olmaz. Zevki de olmuyor. Seyirci ilk yarıdaki oyunun arkasında olmalıydı. Aldığımız sonuçlar coşkuyu vermiyor olabilir ama genelde böyle bir kriz var."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik protestolarla ilgili soruya Terim şu cevabı verdi:
"Gönül ister ki hiçkimseye bir şey olmasın. 2-2 olma ihtimali var, oyuncuların, hepimizin en çok ihtiyacı olduğu dönem dönüyoruz başka şeylerle uğraşıyoruz. Her zaman her statta olan şeyler. Bu futbolcuların isteği kötü zamanda onların yanında olunmasıdır. Galipken zaten moral kendisinde var. Biz biraz koptuk hepimiz. Seyirci, oyuncu, takım, bunlar olmazsa olmaz."

Haberin Devamı

ÇEK CUMHURİYETİ TEKNİK DİREKTÖRÜ VRBA: "DEPLASMANDA BU SKOR BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ"

Çek Cumhuriyeti Teknik direktörü Pavel Vrba maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Pavel Vrba, 2-1 kazandıkları Türkiye maçı ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında deplasmanda aldıkları bu skorun kendileri için büyük avantaj olduğunu belirtti.
Vrba sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Özellikle ilk yarıda son derece şanslı olduğumuzu söyleyebiliriz. Rakibe çok pozisyon verdik, organize olamadık. İlk yarıda birden fazla gol yememiş olmamızdan dolayı kesinlikle çok şanslıyız. Ancak ikinci yarıda daha organizeydik. Daha iyi paslar atmaya, daha iyi hücumlar bulmaya başladık. İkinci yarıda final paslarında 3. bölgede yaptığımız hatalar olmasaydı, maçı çok daha erken bitirebilirdik. Takım olarak 3. ve 4. golü bulma imkanımız vardı. Deplasmanda bu skor bizim için büyük bir avantaj"

Haberin Devamı

"SİVOK'UN TÜRKİYE TECRÜBESİ DAHA İYİ OLDUĞU İÇİN ONU KULLANMAYA KARAR VERDİM"

A grubunun favorisinin Hollanda olduğunu ifade eden Pavel Vrba, Türkiye'nin güçlü bir takımı olduğunu ve sonraki mücadelelerde ayağa kalkmasını bileceklerin belirterek, ay-yıldızlı ekibin gruptan çıkma oranının yüzde 50 olduğunu ve grupta kendilerinin dışında Türkiye ve İzlanda'nın ikincilik iddiası bulunduğunu ifade etti.

Sivok'u, Beşiktaş'ta forma giydiği için milli takıma çağırdığını ifade eden Vrba, "Hem milli takım tecrübesi hem oyun tecrübesi hem de Türkiye tecrübesi daha iyi olduğu için onu kullanmaya karar verdim. Kadlec ile beraber performanslarından özellikle ikinci yarıda mutluyum" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!