O aklını kendine sakla

Güncelleme Tarihi:

O aklını kendine sakla
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 01:10

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘yeni tezkere’ önerisini eleştirerek “Ana muhalefet partisinin başındaki zat, Esed’i korumak için bu adımları atıyor. Çıkmış akıl veriyor. Sen o aklı kendine sakla” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu dün IŞİD protestoları sırasında saldırıya uğrayan ve yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ziyareti sonrası yaptığı açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Yaptığı sorumsuzluktur. Ve tarihe geçecek bu kritik dönemde yapılan bir ihanettir. Kılıçdaroğlu’nun aklına da şeyine de ihtiyacımız yok. Sadece sussun" dedi.

Haberin Devamı

Trabzon ve Rize’de konuşan Erdoğan şunları söyledi:

GEZİ’DE, 17 ARALIK’TAKİ GİBİ

“Demokratikleşme adına attığımız adımlar, özellikle çözüm süreci birilerini rahatsız ediyor. Şu anda içerideki piyonlarını kullanarak sokakları terörize etmek gibi alçakça yöntemi uygulamaya başladılar. Gezi olaylarında, 17–25 Aralık darbe girişiminde, 30 Mart, 10 Ağustos’ta başaramadılar. Bu kirli oyunlarında başarılı olamayacaklar.

O aklını kendine sakla
Kılıçdaroğlu’nun aklına da şeyine de ihtiyacımız yok


KALKANLA ÖNÜNE GEÇİLMEZ

Bölücü terör örgütü bu işin baş sorumlusudur. Yani o çocukların eline molotofları, taşları hatta silahı verenler, işte polislerimizi şehit edenler ortada. Bütün bunlara karşı polisimiz ne yapacak, hâlâ kalkan mı tutacak? Artık ne polisimizin ne askerimizin kalkanla bu işin önüne geçmesi mümkün değil. Gereği neyse askerimiz de polisimiz de bundan sonra onu yapacaktır. Türk bayrağına saygı duyduğunu iddia edenlerle Türk bayrağını yakanların aynı safta buluştuğunu görüyoruz. Bu eylemlerin nedeni eski Türkiye’nin diriltilme girişimidir.

Haberin Devamı

BÖYLE KONUŞMAK İSTEMEZDİM

Türk bayraklarına haince saldırdılar. Atatürk’ün büstünü yaktılar. Ne yazık ki muhalefet partisi bunlara sahip çıkıyor. Tezkereye karşı çıkanlar şimdi Türkiye’nin Kobani’ye asker göndermesini konuşuyorlar. Esed’i korumak için bu adımları atıyor. Akıl veriyor. Sen o aklı kendine sakla. Böyle konuşmak istemezdim bu makamda. Ama cumhurun başı olarak bunları söylemek ve konuşmak zorundayız.
farklı cumhurbaşkanı böyle olur
Ana muhalefetin başındaki zat benimle ilgili siyasi partinin başkanı gibi konuşuyor demiş. Cumhurbaşkanı olarak hükümetimizle hiçbir zaman aykırı olmayacağım. Farklı bir cumhurbaşkanı olmak böyle olur. ‘Alışılmış değil, statükoyu ayaklarının altına alan bir cumhurbaşkanı olacağım’ dedim. Şu anda böyle terör örgütlerinin karşısında en önce şahsımın dikilmesi gerekir. Bu sorumluluğun bilincinde olan iktidarın da tabi ki yanında olacağım.

VATANDAŞLARIMIZA İTİDAL ÇAĞRISI

Tüm Karadenizli kardeşlerimizden tüm vatandaşlarımızdan soğukkanlı ve itidalli olmalarını rica ediyorum. Türkiye Kobani’ye yardım etmiyor diyerek hem içeride hem dışarıda hedef yapmak nankörlüktür. Maskeler. Nedir o maskeler? Demek ki sen teröristsin. Bunlara yönelik ayın 14’ünden sonra gerekli bütün tedbirler alınacaktır. Çözüm süreci şımarıklığa göz yummak değildir.

Haberin Devamı

ÇÖZÜM SÜRECİNE BEDENİMİ KOYDUM

Çözüm sürecine elimi, bedenimi, canımı koydum. Ne pahasına olursa olsun 77 milyonun kardeşliğini tesis etmek, barış ve huzur için son nefesime kadar mücadeleye devam edeceğim.” m Ümit ÇETİN/ TRABZON

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!