Gündüz işte gece eylemde

Güncelleme Tarihi:

Gündüz işte gece eylemde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 01:10

IŞİD’in Kobani saldırısını protesto gösterileri sırasında 4 kişinin öldüğü Gaziantep, olaylarda 4’üncü günü geride bıraktı.

Haberin Devamı

Başta Gaziantep Valisi olmak üzere kanaat önderleri vatandaşlara ‘sağduyu’ çağrısı yaptı. MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, “Olaylarla ilgimiz yok, ülkücüleri sokağa çekmeye çalışıyorlar” dedi. Suriyeli sığınmacılar nedeniyle zaten gergin olan Gaziantep’teki şiddetin yoğunluğunun arttığını dile getiren Taşdoğan, Hürriyet’e şunları söyledi:

GAZİANTEP GAZİANTEP’İ ANLATTI

-MHP İl Başkanı: Olaylarla ilgimiz yok, ülkücüleri sokağa çekmeye çalışıyorlar. Sağduyu çağrısı yaptık.
-GTO Başkanı: Gündüz işten çıkınca boş kalanlar gece eyleme çıkıyor. Eylemler fayda getirmez.
-Emniyet Müdürü: 15 - 20 günde büyük silah ve mühimmat yakalandı. Açıklasam dudağınız uçuklar.

OYUNUN PARÇASI DEĞİLİZ

-“Ülkücüler hiçbir şekilde bu eylemlerin içinde yer almadı. Vefat eden vatandaşlarımız da partilimiz değil. Bu eylemlerin bizimle uzaktan yakından alakası yok. Bozkurt işareti yaparak sokağa çıkanları tanımıyoruz. Partililerimize mesajla eylemlere karışmamalarını söyledik, sağduyu çağrısı yaptık. Biz bu oyunun parçası değiliz. Ülkemizi, Gaziantep’i karanlık dehlizlere çekmek istiyorlar. El altından, yer altından organize edenlerin şehirde ne yapacağı gece saatlerinde ortaya çıkıyor.”

Haberin Devamı

PROVOKASYONA İZİN YOK

-Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise Gaziantep halkına sağduyu çağrısında bulunarak, Hürriyet’e kentteki durumu şu sözlerle anlattı: “Gaziantep üretim kenti, bu kent provokasyona izin vermez. Bu provokasyonları Gaziantep halkı tasvip etmez. Gaziantep böyle şeyleri aşmıştır, bunu da aşacaktır. Gaziantep ekonominin merkezi, o nedenle bunlar geçici olaylardır. Önemli olan toplumun sağduyulu olmasıdır. Gaziantep’te dükkanlar, işyerleri kapalı değil. Bu eylemlerin şehre hiçbir fayda getirmeyeceği konusunda mutabıkız. Eylem yapanlar bile neden yaptıklarını bilmiyorlar. Gaziantep sanayi kenti, üretim kenti, bu nedenle gündüz herkes işinde gücünde çalışıyor. Ama akşam işten çıkınca boş kalan bazı gençler bu olaylara karışıyorlar. Gaziantep bunun altından kalkacaktır.”

HUZUR BOZANA İZİN VERMEYİZ

Haberin Devamı

-Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep’in çözüm sürecini kendi içinde halletmiş bir şehir olduğunu ve bunu bozmak isteyenlere izin vermeyeceklerini belirterek “Şehrimiz bir huzur, barış, kardeşlik ve hoşgörü şehridir. Bu şekilde de olmaya devam edecektir. Şehrimiz dili, dini, inancı ne olursa olsun herkese ev sahipliği yapan bir şehirdir. Burada şehrimiz üzerinden ciddi bir algı yönetimi yapılmaya çalışılmaktadır. Bundan dolayı hepimize çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bugün gelinen bu atmosferi sağduyulu ve itidalli bir şekilde yönetmemiz bizim üzerimizdedir” diye konuştu.

KARIŞANLAR CEZALANDIRILACAK

-Gaziantep Valisi Erdal Ata, kentte yaşananlara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, vatandaşları sağduyulu olmaya çağırarak şunları söyledi: “Toplumu infiale sürükleyen bu gibi tutumlar aziz vatandaşımızın ve devletimizin nazarında mutlaka değerlendirmeye alınacaktır. Olayları kışkırtanlar, yönlendiren veya bizzat bu olaylara iştirak eden sorumlular hakkında yargı mercilerimiz gereken cevabı verecektir.”

Haberin Devamı

AÇIKLASAM DUDAĞINIZ UÇUKLAR

-Gaziantep Emniyet Müdür Ali Gezer ise “Hiçbir zafiyet yoktur. Güvenlik güçleri olarak sahadayız. Bazı yakalanan malzemeleri, silahları söylemek istemiyoruz. Tereyağından kıl çeker gibi yakalanan malzemeleri burada açıklasam dudağınız uçuklar. Son 15-20 gün içerisinde Türkiye’deki en büyük silah ve mühimmat yakalandı” diye konuştu.


5. kez

Gündüz işte gece eylemde

PAZARTESİ günü Türkiye’nin pek çok ilinde başlayan olaylar, önceki gece de devam etti. Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu, göstericiler tarafından son 15 günde 5’inci kez yakıldı. 12 derslikli ve 1700 öğrencisi olan okul, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışması sonucu söndürüldü. Diyarbakır’da pazartesi gününden itibaren ulaşıma kapalı olan ve Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne giden Fiskaya Semti’ndeki cadde, ulaşıma açıldı. Özel Harekât ve zırhlı polis araçlarının da destek verdiği yaklaşık 400 polis, kepçelere eşlik etti. Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Eski Cezaevi Kavşağı’ndan geçen zırhlı polis aracına roketatarla saldırı düzenlendi, mermi şans eseri isabet etmedi. 4 gündür 42 kişinin gözaltına alındığı Van’ın Beyüzümü ve Seyrantepe mahallelerinde yolları kapatıp ateş yakan ve slogan atan gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler ise polise taş ve molotofla saldırdı. Olaylar sırasında Yunus Aktaş ve Savaş Yücedağ ateşli silahla yaralandı. Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir grup, yol üzerinde ateş yakarak, bazı ev ve otomobillere molotof attı. Zaman zaman polise pompalı tüfekle ateş açan gruba, TOMA ile müdahale edildi. Sabah da helikopter desteğiyle bazı mahallelere operasyon düzenlendi, PKK yanlısı 10 kişi gözaltına alındı. Manisa, Bursa, Aydın, Tekirdağ, İzmir ve İstanbul’da da bir araya gelen gruplarla polis zaman zaman karşı karşıya geldi. / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!