Festivalden SERÇEV’e 10 bin liralık destek

Güncelleme Tarihi:

Festivalden SERÇEV’e 10 bin liralık destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:07

Ankara Alışveriş Festivali kapsamında SERÇEV için 4 AVM’de açılan ‘Kaybolan Meslekler Gezici Fotoğraf Sergisi’nden elde edilen 10 bin TL’lik gelir, Serebral Palsi hastası çocukların eğitim gördüğü Gökkuşağı Ortaokulu’na bağışlandı.

Haberin Devamı

Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nin (SERÇEV) Ankara Alışveriş Festivali kapsamında yürüttüğü sosyal yardımlaşma projesinin kapanış kokteyli Gökkuşağı Ortaokulu’nda gerçekleşti. Kokteylde, festival boyunca dört AVM’de açılan ‘Kaybolan Meslekler Gezici Fotoğraf Sergisi’nde satılan gönüllü fotoğraf sanatçılarına ait 83 eserden elde edilen 10 bin TL’lik gelir, derneğe bağışlandı. Serebral Palsi hastalığı hakkında toplumun daha da bilinçlenmesi gerektiğini belirten SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy, yaptığı konuşmada; Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci’ye, fotoğraf sanatçılarına ve derneğe bağışta bulunanlara teşekkür etti. Başkent Üniversitesi Kompozisyon ve Müzik Bölümü mezunu Serebral Palsi hastası Nasuh Cangözaydın’ın müzik dinletisiyle son bulan etkinliğe; Serebral Palsi hastası çocukların yanı sıra Ankara Alışveriş Festivali İcra Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan ve fotoğraf sanatçısı Ufuk Akgün ile Cemal Daş da katıldı.

Haberin Devamı

‘BİR SIFIR DAHA OLMALIYDI’

SERÇEV Başkanı Sinem Ersoy’dan teşekkür plaketi alan Yüksel Tavşan, “Toplum olarak, büyük bir sağlık sorunu olan bu hastalığın maalesef farkında değiliz. Farkında olsaydık elde edilen 10 bin TL’lik bu gelirin yanında bir ‘sıfır’ daha olurdu. Derneğimize, bize bu güzel sosyal yardımlaşma projeye katkıda bulunma fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de elimizden geldiği kadar SERÇEV’e ve çocuklarımıza yardımlarımız sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ORTAOKULDA KARMA EĞİTİM

Serebral Palsi hastası ve sağlıklı çocukların karma eğitim aldığı Gökkuşağı Ortaokulu’nda, 150’si Serebral Palsi hastası, 350’si de sağlıklı toplam 500 öğrenciye eğitim veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve SERÇEV arasında 2005’te imzalanan protokol ile yapımına başlanan okul, 2006 yılında eğitim hayatına başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!