Doların ateşi çıktı borsa sert düştü

Güncelleme Tarihi:

Doların ateşi çıktı borsa sert düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 18:03

Çarşamba gün Fed tutanaklarında yer alan 'güvercin' ifadelerle düşüşe geçen doları Fed yetkililerinden gelen açıklamalar yükseltti. 2.26 TL'den 2.2890 TL'ye kadar çıkan dolarla birlikte BİST 100'de kayıplar yüzde 2'yi aştı.

Haberin Devamı

Çarşamba günü yayınlanan Fed tutanakları ile birlikte önceki gün düşen dolara destek yine Fed yetkililerinden geldi. Fed tutanaklarında "güçlü doların ABD ekonomisindeki toparlanmayı olumsuz etkileyebileceği" ifadesi yer almasıyla dolar 2.29 TL'den 2.25 TL'ye kadar gerilemişti. Ancak Fed yetkililerinden gelen 'erken faiz artırımına' işaret eden açıklamalarla birlikte dolar dün tekrar yükseldi. Dün güne 2.2690 TL'den başlayan dolar 2.2890 TL'ye kadar yükselerek Fed tutanakları öncesi seviyesine ulaştı. Fed yetkililerinin erken faiz artırımına yönelik söylemleri yükselişin en büyük sebebi olurken Euro bölgesi büyümesinin zayıflayacağına dair endişeler dünya borsalarında olduğu gibi BİST 100’de de sert satışlara yol açtı.

BORSA KAZANCINI NEREDEYSE GERİ VERDİ

Haberin Devamı

Fed tutanaklarının yarattığı dopingle dünü yüzde 3.1 primle kapatan borsa bugün kazancının önemli kısmını geri verdi. BIST 100 endeksi, Fed açıklamaları ve yurtiçinde Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto eden grupların yurt genelinde başlattığı olayların devam etmesi ile günü yüzde 2,28 kayıpla 73 bin 494 puandan kapadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!