Fuhuş kartından 205 kişiye ceza

Güncelleme Tarihi:

Fuhuş kartından 205 kişiye ceza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 01:05

Emniyet birimleri, Ankara Hürriyet’in defalarca gündeme getirdiği fuhuş kartlarına karşı para cezası uygulamaya başladı. Başkent’te yılbaşından temmuzun ilk haftasına kadar 205 kişi hakkında işlem yapıldı.

Haberin Devamı

Başkent’te yerlere fuhuş ve cinsel içerikli reklam kartları atılmasıyla mücadele kapsamında yılbaşından temmuzun ilk haftasına kadar 205 kişiye ceza uygulandı. TBMM Dilekçe Komisyonu, bazı vatandaşların özellikle nüfusun yoğun olduğu yerlerde fuhuş içerikli reklam kartlarının yerlere atılmasının ve dağıtılmasının önlenmesi amacıyla yaptığı başvuruda Ankara Emniyet Müdürlüğü ile yazışma yaparak, alınan önlemleri istedi. Dilekçelerin gönderildiği Ankara Emniyet Müdürlüğü, komisyona, bu konuda yürütülen çalışmalar hakkında yazılı cevap verdi.

DELİL VARSA HAPİS CEZASI

Ankara'da bu yılın başından 7 Temmuz'a kadar geçen sürede 55 farklı olayda 108 şüpheliye adli işlem yapıldı, 50 farklı olayda 97 kişiye idari para cezası verildi. Cevapta, fotoğraf, yazı ve telefon numaraları yazılı müstehcen içerikli kartları sokaklara atanlar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun "fuhşa aracılık etmek" suçundan adli işlem yapıldığı, çevreyi kirletme eyleminden de ceza verildiği kaydedildi. Fuhşun delillendirilmesi halinde de 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngören "fuhşa teşvik" suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

KARTLARI TOPLAYIP TBMM’YE GİTTİLER

Bir grup vatandaş, geçtiğimiz haziran ayında Ankara’da yere atılan fuhuş kartları ve cinsel içerikli reklamları poşete toplayarak TBMM’ye gitmişti.Vatandaşlar, TBMM Dilekçe Komisyonu’na yaptıkları başvuruda şu ifadelere yer vermişti:
“Resmi olarak Ankara Valiliği’ne ve BİMER’e şahsi ve kurumsal başvurularımız sonucunda fuhuş içerikli kart dağıtımı bitmemiş, çoğalarak devam etmiştir. Anayasa’nın 12, 20 ve 41. maddelerine aykırı olarak fuhuş içerikli bu reklamların yere atılan kartlarla yapılmasının önlenmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!