iOS 8'e geçişler kaplumbağa hızında!

Güncelleme Tarihi:

iOS 8e geçişler kaplumbağa hızında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 14:59

iPhone ve iPad sahiplerinin ışık hızıyla iOS 8'e geçtiğini mi düşünüyorsunuz? Durum pek öyle değil!

Haberin Devamı

iOS 8'i kullanabilen her iPhone ve iPad sahibinin ona geçiş yaptığını düşünüyorsanız, rakamlar yanıldığınızı söylüyor.

Apple'ın geliştirici web sitesine göre kullanıcıların yüzde 47'si iOS 8, yüzde 47'si ise hala iOS 7 kullanıyor. Kalan yüzde 6'lık bölüm ise iOS'un daha önceki sürümlerini kullanıyorlar. Yüzde 47 başta iyi bir oran gibi görünse de, iki hafta önce bu oranın yüzde 46 olması, geçişlerin çok yavaşladığını gösteriyor. iOS 8'in henüz yüzde 50'ye ulaşmadan yavaşlamış olması, şaşırtıcı bir durum.

Peki kullanıcıları iOS 8'e yükseltmekten alıkoyan neden ne? iOS 8'de ortaya çıkan ve internette çok konuşulan sorunlar, şu an onarılmış olsalar da geçişleri etkilemiş görünüyor. Tabi ki bazı cihazların iOS 8'i çalıştırmaması da etkenler arasında.

Haberin Devamı

Geçişler yavaş da olsa iOS, bu alanda Android'in çok önünde. Google'ın en son istatistikleri, kullanıcıların sadece yüzde 24.5'inin Android 4.4 KitKat'ı kullandığını gösteriyor. Chiponline'nin haberine gjöre, bunun nedeni ise açık: Üreticilerin çoğu, telefonlarını son Android'i destekleyecek biçimde güncellemekle uğraşmıyorlar. iOS'da ise böyle bir durum pek söz konusu olmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!