NATO Genel Sekreteri Gaziantep'te

Güncelleme Tarihi:

NATO Genel Sekreteri Gaziantepte
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 15:13

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gaziantep’te 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda konuşlu ABD’li askerlerin görev yaptığı Patriot Hava Savunma Sistemleri’ni inceledi. ABD’li askerlerden bilgi alan Stoltenberg, "Müttefik ülke Türkiye’nin her zaman yanında olacağız" dedi.

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreteri olarak ziyaret ettiği ikinci ülke olan Türkiye’ye dün gelen ve başkent Ankara’da temaslarda bulunan Jens Stoltenberg, öğle saatlerinde Gaziantep’e geldi. Jens Stoltenberg, havaalanından Suriye’den gelebilecek füze saldırılarına karşı NATO tarafından 2013 yılı Şubat ayında ABD’li askerlerin görev yaptığı Patriot Hava Savunma Sistemleri’nin kurulu olduğu 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na geldi. Stoltenberg, tugay içerisindeki hakim bir tepeye konuşlandırılarak aktif hale getirilen sistemde kendilerine 'Korkusuzlar' adını veren 300 ABD’li askerin oluşturduğu taburu ziyaret etti.

ABD’li askerlerden patriot bataryaları ve çalışmalarına ilişkin brifing alan NATO Genel Sekrereti Jens Stoltenberg, daha sonra bir patriot bataryasının önünde toplanan bir grup askere, tahta sehpa üzerine çıkarak hitap etti. Askerlere yaptıkları görevden ötürü teşekkür eden Stoltenberg, "Burada çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Türkiye bizim müttefik ülkemiz ve onun için buradasınız. Çünkü NATO her zaman müttefiklerinin yanında olmuştur. Sizler ailelerinizden uzakta çok önemli bir noktada görev yapıyorsunuz ve bundan dolayı hepimiz sizlere müteşekkiriz. Türkiye istediği sürece de savunmasını güçlendirdiği için patriot birlikleri burada kalacaktır" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kısa konuşmasının ardından askerlerle temaslarını sürdürdü. Stoltenberg’e, ziyareti sırasında Adana ve Kahramanmaraş’ta konuşlu bulunan Hollanda ve Almanya askerlerinin görev yaptığı patriot birliklerinin komutanları da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!