'Türkiye'ye akıl verme söz konusu değil'

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye akıl verme söz konusu değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 14:43

Başbakan Merkel'in Türkiye'nin Kobani'deki tutumunu eleştirdi mi? Hükümet sözcüsü, bu soruya yanıt verdi?Almanya'nın Türkiye'ye ne nasihat ne de akıl verme gibi bir tavrının söz konusu olamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Merkel'in dışişleri komisyonunda Türkiye'nin Kobani'deki seyirci tavrını eleştirdiği ileri sürüldü. Merkel'in kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda Dışişleri Komisyonu üyelerine Türkiye ile ilgili “Aslında bir NATO ülkesinden önceliklerini doğru belirlemesi ve IŞİD teröriyle mücadelenin Ankara için öncelik olması gerekir” dediği basına sızdırıldı.

Hükümetin dünkü basın toplantısında gazeteciler bu konuyu gündeme getirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan hükümet sözcüsü Christiane Wirtz, Almanya'nın bölgedeki gelişmeleri ve çatışmaları yakından izlediğini, ancak bu konuda Türkiye'ye herhangi bir akıl ya da nasihat verme gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi.

Hükümet sözcüsü Wirt, Türkiye'nin bölgede mültecilere kucak açmasının büyük övgüye layık olduğunu vurguladı. Hükümet sözcüsü Wirtz, bu durumda Başbakan Merkel'e atfedilen bu sözleri tekzip ediyor musunuz sorusuna, kapalı yapılan toplantıdaki sözlere yorum yapamayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı basın müşaviri Martin Schaefer de, Türkiye'nin mültecilere büyük bir misafirperverlik gösterdiğini övdü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!