Duygun Yarsuvat: Seçilirsem Cesare Prandelli ile devam edeceğim

Güncelleme Tarihi:

Duygun Yarsuvat: Seçilirsem Cesare Prandelli ile devam edeceğim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 13:58

Galatasaray Başkan Adayı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat seçim öncesi ilk kez konuştu ve merak edilen konulara net cevaplar verdi. Yarsuvat seçildiği takdirde teknik direktör Cesare Prandelli ile yola devam edeceğini belirtirken tartışma konusu olan görev süresi ile ilgili de kesin bir cevap verdi: Tüzük maddesi çok açık. Mayıs 2015'de seçim yapmak zorundayız. Benim görevim Mayıs 2015'de biter. Bunu herkes bilsin. Hazırlıklarını buna göre yapsın.

Haberin Devamı

İşte Yarsuvat'ın açıklamalarından satır başları...


ALP YALMAN'A TAŞ: 'BAZILARI 2 KEZ OLMAK İSTER'
Ben 1948'den beri Galatasaraylıyım ve hayatımın her döneminde Galatasaray'da muhtelif görevlerde bulundum. Galatasaray'ın başsız kalmaması için, Galatasaray'da kardeşlik ortamının güçlenmesi için, barış ortamı ve kardeşlik için bu göreve talip oldum. Son dönemde bir kaos ortamı oluştuğunu hissettim. Galatasaray sevgisi olan herkes başkan olmak ister. Hatta bazıları 2 kez olmak ister...


ABDÜRRAHİM ALBAYRAK, ALİ DÜRÜST VE DİĞER İSİMLER
Sayın Aysal'la hiç konuşmadım. Ancak benim prensibim devamlılıktır. Benim listemde Ebru Hanım ve Mete bey var. Bunlar devamlılığı sağlayacaktır. Onlar bize yol gösterecek, eskiyi gösterecek biz de yeni kararlar alacağız.

Florya'nın patronu Abdurrahim Albayrak mı olur? Şu anda kesin bir şey yok. Albayrak'ı seçmememin nedeni Albayrak, G.Saray sevgisi ile yatıyor, bu sevgiyle yaşıyor. Böyle bir arkadaşı dışarıda tutmak olmazdı. Bu arkadaşımızı önce listesine alıp daha sonra seçime 2 saat kala listeden çıkartanlar vardı. Bu insana yapılmaz... Benim prensibim insana saygıdır...

Ali Dürüst ve medyada geçen isimlerle görüştüm. Teklifimi ilettim. Gelirlerse kapımız açık. Onların cevabını bekliyorum. Ben pası attım, onlar kafaya kalktılar vurup golü atacaklar.



'BENİM GÖREVİM MAYIS 2015'TE BİTER'
Galatasaray tüzük maddesi çok açık. 2014'den seçildim 2017'de gideceğim demek tüzüğe aykırı olur. Maddede seçim toplantısı Mayıs ayında yapılır diyor. Bu nedenden dolayı Mayıs 2015'de seçim yapmak zorundayız. Kural budur.

Seçildiğim takdirde ilk iş olarak mali tabloları alcağız ve önümüze bakacağız. Tabii ki 4. yıldız bizim için önemli bir konu. Ancak ilk icraatım mali tabloları incelemek ve durumumuzu görmek. Benim görevim Mayıs 2015'de biter. Bunu herkes bilsin. Hazırlıklarını buna göre yapsın.



PRANDELLI İLE DEVAM
Bence seçim sürecinin futbol takımına olumsuz bir yansıma olmaz. Çünkü biz değişiklik düşünmüyoruz. Böyle bir tasarrufumuz yok. İtalyan milli takımının antrenörü geldi. Ben bunu neden değiştireyim. Ama biliyorsunuz biz kimleri yemedik... Lucescuyu'yu yedik. Ben unutmuyorum televizyonda 'Lucescu saçını bile taramıyor' dediler. Adamın saçı kıvırcık yahu... Şu anda ne teknik ekipte ne kadroda bir değişiklik düşünmüyorum.

Ara transfer meselesine gelince, benim genel fikrimce Ocak ayı transferleri doğru transferler değildir. Galatasaray'ın parasını ıvır zıvır oyuncu almak için çarçur etmek istemiyorum...


3 TEMMUZ SÜRECİ VE TFF
3 Temmuz Türk spor hayatına bomba gibi düşmüştür. Böyle bir şeye ihtiyaç var mıydı bilemiyorum. Ama eğer bu olay var ise benim görevim değil... Bu mahkemelerin görevidir. Ama eğer var ise de hüküm verilmelidir. Biliyoruz ki şu anda yeniden yargılama süreci vardır... Bazı isimler de bizi eleştiriyor, senin listendeki isim bu süreçteki isimleri savunuyor diye. Bakın ben ceza hukukçusuyum. Bunu derseniz benim mesleğime tecavüz ederseniz. Siz iyi bir ceza avukatı iseniz size gelir insanlar 'beni savun' diye. Avukatlık yemini hipokrat yemini gibidir. Misal bir Galatasaraylı doktora Fenerbahçeli hasta gelse 'hayır ben bakmayacağım' mı diyecek? Bizler insanız...

İlkan aceleyle bir istifa açıklama yapmış, bu konuyu da onunla tekrar görüşeceğim.

TFF ile de seçilirsem dostane ilişkiler sürdürmek isterim. Ama parmaklarını Galatasaray'ın gözüne sokacak biçimde kararlar alırlarsa Galatasaray için şahin olurum.


'PASSOLİG ALMAK NEDEN ZORUNLU?'
Seyircisiz futbol olmaz. Misafir takım seyircilerinin stadyumlarda mutlaka bulunması gerekir.

Bir maça gitmek için Passolig almak neden zorunlu? E-bilete karşı değilim ama Passolig almak zorunlu olmamalı. Zaten Passolig kanunda da yok...


BASKETBOL FİNAL SERİSİNDE GEÇEN SEZON YAŞANANLAR
Geçtiğimiz sezon o süreçte Galatasaray aşağılanmıştır. Gerekli mücadeleyi göstermeye çalıştılar ancak sonuç alamayınca takımı çektiler. Galatasaray'ın hakkını kimseye yedirtmem. Gerekli tüm önlemleri almaya çalışırım.

Haberin Devamı

Ben G.Saray'ı Aslan olarak kabul ediyorum. Yavrularını çakallara emanet eden bir Aslan olmaz.


'G.SARAY ADASI'NDA İŞLETME İSTEMİYORUM'
Ben çok cimri bir adamım hiçbir şey satmam. Galatasaray Adası'nda işletme istemiyorum. Orayı Galatasaray'a iade edeceğim. Galatasaray Adası Galatasaraylılarındır.


'KENDİMİ YÜZDE 50 ŞANSLI GÖRÜYORUM'
Şampiyonluğu ve 4. yıldızı çok istiyorum. Galatasaray'ın 110. yılına bu yakışır. Bu bir yarışmadır, bu bir vazife aşkıdır. Bunun için 2 arkadaş aday olduk. galatasaray kamuoyuda hangimizi tercih ederse karar verecektir. Kazanan Galatasaray olsun diyorum.

Kendimde yüzde 50 şanslı görüyorum. Ben diyalektiğe inanırım. Fikirlerin çarpışmasından hakikat ortaya çıkar, bu da aday olma nedenlerimden biridir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!