Hayyam Garipoğlu aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Hayyam Garipoğlu aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:29

Aranan işadamı Hayyam Garipoğlu'nun yeğeni, Münevver Karabulut cinayetinin hükümlüsü Cem Garipoğlu bugün intihar etti. Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu da 'suçluyu kayırmak' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bir dönem TMSF'nin de şirketlerine el koyduğu Garipoğlu şu an aranıyor.

Haberin Devamı

Kobani protestoları yüzünden son derece yoğun olan gündeme bir de Cem Garipoğlu damgasını vurdu. Hapishanedeki hücresinde kendini asarak intihar eden Garipoğlu’nun ailesi için de hapis cezaları bulunuyordu. Bunlardan en bilineni Garipoğlu’nun amcası Hayyam Garipoğlu için alınan hapis kararıydı. Bir dönem Sümerbank’ın da hakim ortaklarından olan Garipoğlu yakalanma sürecinde Cem Garipoğlu’na yardım ettiği iddiasıyla 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Hayyam Garipoğlu hakkında kesinleşmiş hapis cezaları olmasına rağmen Garipoğlu şu an Taranıyor.

Hayyam Garipoğlu aranıyor
CEM GARİPOĞLU İNTİHAR ETTİ

70 ŞİRKETİNE EL KONMUŞTU

Temmuz 2009’da Sümerbank’ın hâkim ortağı Hayyam Garipoğlu, aralarındaki anlaşmaya rağmen bazı işlerini TMSF’den saklayınca, 70 şirketine el konulmuştu. Garipoğlu’nun TMSF’den gizlediği işler arasında Toros Petrol’ün dolum tesislerinden elde ettiği kira geliri yer alıyordu. Saklanan işler arasında İngiltere’de yayın yapan Smart TV de vardı. Garipoğlu daha sonra Nisan 2011 tarihinde TMSF’ye olan tüm borcunu kapatmıştı. Garipoğlu Grubu toplamda 355 milyon dolar parayı TMSF’ye yatırdı.

Haberin Devamı

Hayyam Garipoğlu aranıyor

SÜMERBANK DAVASI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesindeki Sümerbank, bankanın eski sahibi Hayyam Garipoğlu ve 17 yöneticisi hakkında bankanın içini boşaltarak zarara uğrattıkları gerekçesiyle rekor dava açmıştı. 248 mliyon 569 bin liralık dava açan Sümerbank, öldürülen Nesim Malki’nin ‘gizli’ ortağı olan Garipoğlu’nu banka kaynaklarını kendi malvarlığına aktarmakla suçladı. İstanbul 1’nci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde Sümerbank Denetim Kurulu üyeleri Yusuf Emre Yetkin ve Serdar Engindeniz tarafından açılan davada, 17 yöneticinin bankayı usulsüz ve hukuka aykırı işlemlerle zarara uğratmaktan şahsi malvarlıklarıyla sorumlu tutulmaları ve Türk Ceza Kanunu’nun hükümleri uyarınca cezalandırılmaları istendi. Sümerbank davasında işadamı Hayyam Garipoğlu, zimmet suçundan 6 yıl 5 ay 23 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!